Kdz. Ereğli'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı TIR'lara geçit vermiyor. Zonguldak -Ereğli yolunda bekletilen çoğunluğu yabancı uyruklu TIR sürücülerine Kızılay yardım etti. Kızılay, sürücülere sıcak çorba, ekmek, helva ve su dağıttı.
İlçede 5 gündür etkisini sürdüren kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Çoğunluğu yabancı uyruklu olan TIR şoförleri, Zonguldak-Ereğli yolunun 8. kilometresinde bekletiliyor. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu, trafik polisleri yolun trafiğe kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor. 24 saat aralıksız denetim yapan polisler, TIR sürücüleri ile birlikte soğuk havayla mücadele ediyor. 5 gündür Zonguldak-Ereğli yolunda bekletilen sürücülerin yardımına Kızılay koştu.
Kızılay Ereğli Şube Başkanı ve yönetimi TIR sürücülerine sıcak çorba, helva, ekmek ve su yardımında bulundu. Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Kızılay afetlerde zarar gören vatandaşlara yardım etmektedir.
Bizde Karadeniz Ereğli Şubesi olarak yolda kalan TIR'lar olduğunu öğrendik ve buradaki vatandaşlarımıza karınca kaderince birer çorba ulaştırmak istedik. Kendilerine çorba, ekmek helva ve su gibi gıda maddeleri verdik.
Bu akşamki erzaklarını temin ettik. İnşallah havalar düzelir yollarına devam ederler. dedi.