Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı deresinde tırıvırı ağla balık avlanmasının yasak olduğunu bildirdi.

 

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Son zamanlarda Alaplı deresinde tırıvı adı verilen balık ağıyla ilgi avlanma yapıldığını dair şikayetler aldıklarını söyledi.

 

Tırıvırıyı kullananlar ve satanlar hakkında vatandaşların Tarım İlçe Müdürlüğü, jandarmaya, emniyet ve zabıta Müdürlüklerine ihbarda bulunmaları istendiklerini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
Farklı ebatlarda yapılabilen ancak genellikle 70 ile 100 cm ebadında ve çeşitli göz aralıklarında örülmüş ince misina ağdan yapılmış dikdörtgen bir perdenin ucuna takılmış kurşundan oluşan ve halk arasında tırıvırı, paraşüt, katil tor, aparat gibi isimlerle anılan bu katliam aracı olta ucuna takılarak genelde küçük balık avladığından yasal olmayan boyda balık avlayarak balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde bir yere takılarak koptuğunda su içerisinde kalarak yıllarca kendisine takılan balıkların ölmesine neden oluyor. Son zamanlarda tırıvırı ile avlanma yapıldığına daire şikayetler artmaya başladı. Bununla ilgi çalışma başlattık.Av bayilerinde denetimlerimizi artırdık.Dere kenarlarında zaman,zaman kontroller yapılıyor.Vatandaşlarımız bu ağ ile avlanan kişileri gördüğü zaman kolluk kuvvetlerine haber vermelerini istiyoruz. Bu ağ ile balık ağlanmasını cezası 850 Liradır.”

(Haber: Cem Sürmeneli)