Kdz. Ereğli’nin Bağlık Mahallesi’nde 28 Eylül 2010 tarihinde çıkan yangın sonucu evlerini kaybeden Tiryaki ailesi, devletin kendilerine destek çıkmadığını öne sürdü.

Elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangında 70 yaşındaki Cemal Tiryaki ve oğlu 30 yaşındaki Ramazan Tiryaki’nin ikamet ettiği ev kullanılamaz duruma getirmişti. Ev sahibi Cemal Tiryaki, “İğneden ipliğe her şeyimiz yandı. En azından çatımızı yaptırmak istiyorum” dedi.
Tiryaki, “Ciğerlerimden rahatsızım. Yangında yeşil kartımız yanmıştı. Başvurduk ancak haftalardır çıkmadı. Bu nedenle tedavi olmakta zorluk çekiyorum. Yardım bekliyoruz. Şu anda hayırsever bir vatandaşımızın bize geçici olarak temin ettiği bir evde yaşıyoruz” dedi.

YANAN EVİN YERİNDE 4 EV GÖRÜNÜYOR
Kdz. Ereğli Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde yanan evlerinin arazisinde 4 ev göründüğünü öğrenen Cemal Tiryaki, konuyla ilgili büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Tapu Kadastro Müdürlüğü yanan evimin yerinde plan üzerinde dört ev göründüğünü söyledi. Hepsinin sigortasını istiyorlar yada tapu kadastro çıkar diyorlar. Benim bunları yaptıracak durumum olsa yanan evimin üstüne çatı yaptırırdım. Üstelik bunları yaptırmak için İstanbul’daki diğer üç kardeşimin vekalet vermesi gerekiyor. Erkek kardeşim veriyor ama kız kardeşlerim yanaşmıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.
Cemal Tiryaki’nin oğlu Ramazan Tiryaki de, “Yanan evimizdeki odamın üzerine naylon branda falan çekerim idare etmeye çalışırım ama babam hasta o koşullarda yaşayamaz. Yetkililerimizden, iş adamlarımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.