GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK işçi açıkları, işyeri sorunları ve ülke gündemi üzerine değerlendirme konuşması yaptı. Demircinin yaptığı konuşmanın ardından GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) da çalışan maden işçilerini kapsayan ve yeni başlayan 27. Dönem (2017-2018) Toplu İş Sözleşme (TİS) süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Mutlu, toplantı bitiminde Ankara’ya gideceklerini ve TİS taslağını Kamu İş’e teslim edeceklerini söyledi.

GMİS Mali Sekreteri Adnan Tıska ise sendikanın son mali durumu hakkında ve TTK Karadon Müesessesinde ki işyeri sorunları ile ilgili Müessese yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ın vefatı sonrasında göreve gelen GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri olarak, Genel Yönetim 1. Sıra yedeğinden göreve gelen Kahraman Kabasakal, daha önce temsilci olarak bu tür toplantılara pek çok kez katıldığını vurgulayarak, GMİS Genel Merkez Yönetici olarak yeni başladığı görevinde, temsil ettiği madenci işçisine layık olabilmenin heyecanı ve şevkini taşıdığını söyledi.


KATILANLAR

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci başkanlığında yapılan toplantıya, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, GMİS Şube Sekreteri Akın Demirsoy, Şube Mali Sekreteri Cemalettin Akyol, Şube Teşkilat Sekreteri Hasan Aydın ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü ile Kilimli İşletme Müdürlüğünde çalışan sendika temsilcileri.