Alaplı’da, hediyelik eşya satıcısı Yıldır Ulukaya, kendi tasarladığı "Milli İrade Bekçisi" ve "Halk Özel Harekat" yazılı tişörtlerinden elde ettiği gelirin tamamını 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için açılan kampanyaya bağışladı.

Ulukaya, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "demokrasiye sahip çıkın" çağrısı üzerine sokaklara dökülen vatandaşlar için tişörtler tasarladığını söyledi.

Tasarladığı tişörtleri ilçe meydanında açtığı tezgahta demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlara sattığını ifade eden Ulukaya, şöyle devam etti: 



"FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısına uyarak sokaklara çıkarak demokrasimize sahip çıktık. Demokrasi nöbetleri sırasında kendim tasarladığımı tişörtü giymeye başladıktan sonra demokrasi nöbeti tutan insanlar da tişörtten istemeye başladı. Ben de 10 liradan sattığım 250 tişörtten 2 bin 500 lira gelir elde ettim ve bu gelirin tamamını demokrasi şehitlerimiz için açılan yardım kampanyasına bağışladım. Allah bize bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Demokrasiye sahip çıkma adına canlarını feda eden ve bu uğurda şehitlik mertebesine eren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Haber: Cem Sürmeneli