Zonguldak'ta, 2 gün arayla girdiği marketten bozuk para ve sigara çalan 26 yaşındaki Serkan K. , güvenlik kameralarına karşı üzerindeki tişörtle yüzünü kapatarak önlem aldı. Kasadan parayı alırken bir ara yüzü görünen Serkan K. , kimliği tespit edilerek yakalandı.
Hırsızlık olayı, İnağzı Mahallesi'ndeki bir markette geçen 25 Ağustos'ta sabaha karşı meydana geldi. Marketin arka tarafında açık unutulan küçük penceresinden içeri giren Serkan K. , kasadaki demir paraları ve birkaç paket sigarayı alarak kaçtı. Çalışanlar, kasadaki eksikliği farketmezken, Serkan K. , 2 gün sonra aynı markete aynı pencereden tekrar girdi. Yine kasaya yönelen Serkan K. , 150 TL ile birkaç paket sigarayı alarak aynı pencereden kaçtı. Bu kez kasadaki eksikliği fark eden görevliler, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, 2 gün arayla markete giren hırsızın kasadaki paralara çalarken görüntülendiği ortaya çıktı.
TİŞÖRTÜ KAYINCA
YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI
Kayıtlarda hırsızın, güvenlik kamerası tarafından görüntülenebileceği olasılığına karşı yüzünü üzerindeki tişörtle kapatmaya çalıştığı görüldü. Kayıtları inceleyen polis, tişörtünü başının üzerine doğru çekerek yüzünü gizlemeye çalışan hırsızın, ilk gün girdiğinde kasadan parayı alırken bir ara yüzünün göründüğünü tespit etti. Polis, tişörtünün aşağıya doğru inmesiyle yüzü ortaya çıkan hırsızın kimliğini tespit etti. Dün akşam gözaltına alınan Serkan K. 'nın, daha önce de 15 ayrı hırsızlıktan sabıkası bulunduğu belirtildi. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden Serkan K. , sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Marketin Satın Alma ve Personel Müdürü 38 yaşındaki Hayati Göktepe, hırsızın yakalanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Göktepe, "İlk girdiğinde kasadaki açığı anlayamadık. 2 gün sonra kasadaki açığı fark edince kayıtları inceledik ve hırsızı gördük. Yüzünü gizlemeye çalışmış ama bir ara yüzünü göstermiş. Tişörtü aşağıya inmiş ve kim olduğu açık olarak görülüyor. Polis de görüntüleri inceleyerek yakaladı" dedi.