Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Zonguldak Söz-cüsü Metin Kahveci, 15 Ağustos'ta hükümet ile yetkili konfedarasyonlar arasında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin tiyatro oyununu andırdığını öne sürerek, "Yetkili konfederasyonlar, görüşmeler sürecinde kendilerine verilen figüran rolünü oynamayı kabullendiler" dedi. Görüşmenin muhatabı olan konfederasyonların "hükümetin memuru olma" ruh halini aşamadıklarını öne süren Kahveci, şunları söyledi;

"FİGÜRANLIĞI KABULLENDİLER"
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun yürürlüğe girdiği 2001 yılından bugüne kadar hükümet ile kamu işkolundaki konfederasyonlar arasında 7 toplu görüşme yapıldı. Bu görüşmelerin sekizincisi 15 Ağustos 2009'da başladı. Bu güne kadar yapılan görüşmeler, kapalı kapılar ardında karşılıklı çay içme, kamuoyu önünde ise basına poz verme görüşmelerinden öteye gitmedi. Neticede yapılan görüşmelerin hiç birisinden kamu emekçileri lehine, onları mutlu edebilecek bir sonuç çıkmadı. 15 Ağustos'ta başlayan görüşme sürecinde de bu tablonun değişmeyeceği yönünde ciddi kaygılarımız var. Bu olumsuz tablonun sorumlusu hükümetler kadar, görüşmelerin tarafı olan yetkili konfederasyonlardır. Üzülerek söylemek gerekir ki,  ülkemizde yetkili konfederasyonlar, bugüne kadar görüşmelerin 'eşit koşullarda masaya oturan tarafı' olamadı. Tiyatro oyununu andıran görüşmeler sürecinde kendilerine verilen figüran rolünü oynamayı kabullendiler. Görüşmenin muhatabı olan 'hükümetin memuru olma' ruh halini aşamadılar. Bu ezik, basiretsiz tutumlarının bedelini de kamu emekçilerine ödettiler. Kamu emekçilerinin gücünü, kişisel statü, güç ve belirli pozisyonlara geçiş basamağına dönüştürme konusunda son derece yetenekli olan bu arkadaşlarımızı, üstlendikleri sorumluluğun gereğini yapmalarını bekliyoruz."

"HÜKÜMETE SESLENİYORUZ"
Birleşik Kamu-İş olarak, kamu emekçileri adına hükümete çağrıda bulunmak istiyoru : Yurttaşla alay edercesine iddia ettiğiniz gibi kriz teğet geçmediş, kriz halkımız ve kamu emekçilerini silindir gibi ezdiezmeye de devam ediyor. Yaşanan kaos toplumsal barışı tehdit eder hale geldi.”