Zonguldak Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nin Tiyatro Salonu ilginç bir anı yaşadı. Beş yıldan bu yana tiyatro sahnesini paylaşan Ferdi Kazancı, Merve Kahraman'a evlenme teklifinde bulundu. Şaşkınlığını gizleyemeyen genç kız teklife 'Evet' cevabını verdi.  Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde 6 yıl önce tiyatroya başlayan 28 yaşındaki Ferdi Kazancı, bir yıl sonra tanıştığı kız arkadaşı Merve Kahraman'ı tiyatroya dahil etti. Beş yıldır tiyatro oynayıp birlikteliklerini sürdüren Ferdi Kazancı, provasını bir ay önce yaptığı organizasyonu Dünya Tiyatrolar Günü'nden bir gün sonra yaptı. Organizasyonu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde yapmak istediğini belirten Kazancı, bunu bir gün sonra yapabildiğini söyledi.  Tiyatrodan ayrıldıklarını söyleyen Ferdi Kazancı ve Merve Kahraman, seyirci olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği "Veli'nin Oğlu" isimli tiyatro oyununu izlemeye geldi.
Tiyatro başlamadan önce Merve'nin yanından ayrılan Ferdi Kazancı, sahne arkasında son hazırlıklarını yaptı. Tiyatro yönetmeni Engin Çöl, sahneye gelerek seyircilerin arasında oturan 22 yaşındaki Merve Kahraman'a 'Merve, Ferdi ile evlenir misin?' diye sordu. Salonda bulunan diğer arkadaşları da yüksek sesle aynı soruyu yöneltti.  Şaşkınlığını gizleyemeyen Merve Kahraman, gözleriyle erkek arkadaşını aradı. Bu sırada sahneye gelen Ferdi Kazancı, kısa bir konuşma yaptıktan sonra cebinden tek taş yüzük çıkarttı. Sahneye gelen Merve Kahraman'ın önünde diz çöken Ferdi Kazancı, 'Benimle evlenir misin?' diye sordu. Merve ise üst üste yaşadığı şaşkınlıkların ardından 'Buna ne diyebilirim ki, Evet' diye cevap verdi.
Birbirlerine sarılan çift, sahneden inip tebrikleri kabul etti. Ardından üniversite öğrencileri tiyatro oyununu sergiledi. Oyun boyunca Merve Kahraman şaşkınlığını üzerinden atamazken, Ferdi Kazancı bol bol derin nefes aldı.  Oyun sonrası yaşadıklarını değerlendiren Ferdi Kazancı, bu organizasyonu yaklaşık iki aydır planladığını belirterek şöyle konuştu:
"Bunu BKM'de yapmamın amacı 7 yıl önce tiyatroya burada başlamamdır. Bu organizasyonda tiyatrocu arkadaşlarımın olmasını çok istedim. En önemlisi onu sevdiğimi herkesin duymasını istedim. Bu organizasyonda herkese teşekkür etmem lazım. Dünya Tiyatrolar Günü'ne yapmak isterdim. Olmadı, bir gün sonrası oldu. Yine hafta olduğu için haftaya yaydık. Ama BKM olduğu sürece daha çok değişik şeyler göreceksiniz. Her sene burada elimizden geleni yapıyoruz. Tiyatrodan elimi ayağımı çektim, artık fahri olarak oyunculuk yapıyorum. Buradaki ekipler, biraz destek verildiği zaman ne yapabileceklerini gösteriyor. Yaratıcılık çok basit bir şey. Çok şeyi görebilirler, yeter ki destek verilsin. Herkes bizi izlemek için koltukları doldursun. Gerisi çok basit."