Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) 6.Tiyatro Yarışması kapsamında, önceki akşam "Artiz Mektebi" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
ZKÜ Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk'un yazdığı oyunu, Acar Çakmakçılar başarıyla yönetirken, ZKÜ Merkez Kampüs Tiyatro Topluluğu öğrencileri de başarılı performanslarıyla göz doldurdu. Konservatuar öğrencilerinin, öğretmen ve veli ilişkilerine dayalı hikayesinin mizahi olarak ele alındığı iki perdelik oyunu, yer bulamayanlar ise iki saat boyunca ayakta izledi.
Oyunun sona ermesiyle dakikalarca alkışlayan tiyatro izleyicileri, daha sonra oyuncularla teker teker hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Oyuncu kadrosu şu şekilde: Uğur Dayal, Hasan Doğru, Kerem Yalçın, Sabri Berber, Mehtap Öztürk, Şirin Özler, Hilal Ebru Yakut, M.Onur Uysal, Gamze Zahir, Burak Güneri, Ömer Uymalık, Özge Öndün, Uğur Dinç, Derya Şahin, Murat Güneş, Çağdaş Lik, Demet Köylü, Merve Köse, Rukiye Korkmaz.
Teknik ekip ise şu şekilde: Serhat Emre Acarlı, Sinan Duman, Aslı Çetinkaya, Ali Uyanık, Emrah Kara, Cem Nacar.
Yarışmanın son günü olan bugün ise, Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri "Töre" adlı oyunu sahneleyecek.