Türkiye Komünist Partisi(TKP)Zonguldak İl Komitesi yayınladığı basın açıklamasında vatandaşları, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alanlara çağırdı.
TKP Zonguldak İl Komitesi tarafından yapılan açıklamada elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarda eleştirildi. Açıklamada şöyle denildi; 1 Mayıs'ta halk meydanlara çıkıyor! Bu halk sana boyun eğmez diyen emekçiler 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyorlar. TKP başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Zonguldak dahil yedi bölgede alanlara çıkma kararı aldı. Türkiye Komünist Partisi Zonguldak İl Komitesi olarak Zonguldak'ta yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına emekçileri TKP saflarında katılmaya çağırıyor ve halkımıza sesleniyoruz. Sessiz sedasız yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarını hırsızlık olarak görüyorsan, Al zammını başına çal! diyebilmeli, yeni zamları engellemek için sesini yükseltmelisin. Suriye'den getirilen silahlı çetelere, Libya'yı kana boyayan paralı askerlere her tür hizmet götürülürken, Vanlı depremzedelere eksi 20 derecede bir çadır bile çok görülmesini hazmedemiyorsan, Hesap vereceksiniz! diye haykırmalı ve gerçekten de hesap sormalısın. İşsiz vatandaşla Hadi takla at bakalım diye eğlenen birinin içişleri bakanı koltuğunda oturduğu bir ülkede yaşamak onurunu kırıyorsa öfkeni açığa çıkarmalısın. Önlem alınmadığı, iş güvenliğine bütçe ayrılmadığı, patronların ve hükümetin gözünü daha fazla kar hırsı bürüdüğü için her gün çalışırken yaşamını yitiren emekçilerin kaza ya da kader kurbanı olarak gösterilmesine tahammül edemiyor, bu cinayetleri durdurmak gerektiğini düşünüyorsan, katillerin yakasına yapışmalısın.
 
EĞİTİM TİCARET
KONUSU OLAMAZ
TKP'nin yaptığı açıklamada 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim de eleştirilerek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (Ak Parti) yüklenildi. TKP'nin yaptığı açıklamada şöyle denildi; Ben çocuğumu 5 yaşında okula nasıl gönderirim diye tasalanıyor bir çare bulmaya çalışıyorsan öncelikle kabul etmiyorum demeli, gerici 4+4+4 yasasının bir an önce çöpe atılması için yürütülen mücadelenin parçası olmalısın. Hastaneye gittiğinde her defasında daha fazla ücret ödemekten, doktorun ise 3 dakikada seni başından savmasından rahatsızsan, hıncını veznedeki çalışandan, yarış atına döndürülen hekimden çıkarmak yerine, sağlıkta devrim yaptık diyen tüccar hükümete kafa tutmalısın.Ben bu harçları nasıl ödeyeceğim diye dertlenen öğrencilerdensen, yıllardır parasız, bilimsel eğitim mücadelesi veren komünist öğrencilere daha fazla kulak kabartmalı, onlarla temas etmeli, onlarla birlikte eğitim ticaret konusu olamaz demelisin. Kadının aşağılanması, taciz edilmesi, eve kapatılmak istenmesi seni isyan ettiriyorsa, kadına yer olmayan AKP düzeninin gerici zihniyetini, kadına dönük büyük bir saldırı olarak algılıyorsan, ayağa kalkmalı ve ben kendimi ezdirmem, yobaza boyun eğmem diye haykırmalısın. Ülkeyi ortaçağ karanlığına götüren, yaşamın her alanını dinselleştiren, Aleviler üzerinde büyük baskı kuran, haremlik-selamlık hazırlıklarına başlayan siyasi iktidar seni ülkeden soğutmuşsa, nerelere gidelim diye düşünmeye başlamışsan, bir yere gitmeyi kafandan atmalı, memleketine sahip çıkmalı, bu gerici güruhun sanıldığı kadar güçlü olmadığını bilerek sesini yükseltmelisin. Gelin 1 MAYIS' ta bu sözleri birleştirelim, padişah sana bir çift sözümüz var! diyelim. Padişah'a sözümüzü birlikte söyleyelim. Böyle yapalım ki, ayağını denk almayı öğrensin. Halkı hiçe saymamayı bilsin. Medya medya, söyle bana benden güzeli, benden güçlüsü var mı diye sorduğunda medya bile dayanamasın Halk var, padişahım deyiversin. Bunları yapmalısın, çünkü sen halksın!
Padişah bozuntusuna, mücadele eden işçinin bayramı 1 Mayıs'ta bu halk sana boyun eğmez demek için parti saflarına. İşçinin- emekçinin partisi Türkiye Komünist Partisi ile 1 Mayıs'a.