Türkiye Komünist Partisi (TKP) Zonguldak İl Komitesi, partinin 89’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“ZORLU MÜCADELELER VERDİK”

“Bugün 10 Eylül 2009. 89 yıl önce, Türkiye'nin komünistleri, ülkeleri işgal altındayken, ‘bağımsızlık ve sosyalizm için bize parti gerek’ diyerek TKP’yi kurdular. 89 yıl uzun bir süre sayılabilir. Bu süre boyunca Türkiye işçi sınıfı, emekçi halkımız zorlu mücadelelerden geçti, bu mücadelelerin önemli kazanımları da oldu. Bununla birlikte, onca yıldan sonra insanlarımızın hiç hak etmediği, günden güne çürüyen, küçük bir azınlığın kâr hırsına teslim olmuş, karanlık, bağımlı bir ülkede yaşadığımız gerçeğini değiştirebilmiş değiliz.

 

“UMUDUMUZ TÜKENMİYOR”

 

“TKP, 89. yılını bir bayram havasında kutlamak isterdi elbet. Ancak insanlarımızın kent merkezlerinde sele kapılarak, çamura saplanarak can verdiği bir ülkede var olmanın sorumluluğu var TKP'nin üzerinde. Halkımızın dörtte birine yakın bölümünün işsiz olduğu gerçeği biniyor partimizin omuzlarına. Osmanlı özentilerinin iktidarda bulunmasının utancını paylaşıyor parti emekçilerle. Patron sınıfını püskürtememenin sıkıntısı dağlıyor komünist yürekleri. Amerikan emperyalizminin oyuncağı ve de suç ortağı olmanın verdiği acıyla bileniyor yurtseverlerin bilinci. Bu nedenle ‘şunları yaptık’ demiyor, başardıklarımızdan söz etmiyoruz. Kısaca söyleyebiliriz, umudumuzu her gün çoğaltacak, halkımıza verdiğimiz sözü fazla uzatmadan tutacak kadar iyi gidiyoruz.”

“İDDİALARIN ALTINDA KALMAYACAĞIZ”

“10 Eylül 2009, TKP’nin yaklaşık altı aydır sürdürdüğü hazırlıklar doğrultusunda bütün enerjisiyle harekete geçtiği, ülkenin her yanında örgütlenme seferberliği ilan ettiği, gericiliğe ve emperyalizme karşı direnç odakları yaratmak için kolları sıvadığı, solda ilkeli ve hedefe dönük mücadele ortaklıklarının oluşması için girişimlerini yoğunlaştırmaya başladığı tarihtir. Bu iddiaların altında kalmayacağımızı bildiğimiz için iyi gidiyoruz. Ülkenin komünist partisinin, TKP’nin iyi gitmesi için kolları sıvayanlara, sabır işçisi TKP üyelerine, onun dostlarına, Türkiye işçi sınıfına selam olsun. Selam olsun Türkiye'nin ve dünyanın aydınlık geleceğine!”