Türkiye Komünist Partisi Zonguldak il Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; Emeğin Başkenti Zonguldak’ın bilinçli politikalar ile balıkçı kasabasına döndüğünü vurgulandı.

TKP, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın mitingi ile ilgili alınan önlemleri de eleştirirken “Zonguldak, Zonguldak olalı böyle bir zulüm görmedi. Zulmün mimarı Tayyip Erdoğan’dı, AKP idi. Sabahın erken saatlerinde yollar kapatıldı. Miting saati akşam beşti oysa. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü devre dışı bırakıldı, yetki Başbakanlık korumalarına teslim edildi. Genel Maden İşçileri Sendikası’nın merkez binası didik didik arandı. Cumartesi günü GMİS salonlarında yapılması günler öncesinden belirlenmiş etkinlikler Başbakanlık korumalarınca engellendi. Türkiye Komünist Partisi’nin GMİS yönetiminden olurlu toplantısı da iptal ettirildi Başbakanlık korumalarınca. Mahkeme kararı olmadan, Zonguldak Emniyetinin haberi olmadan yapıldı bunlar” eleştirisinde bulundu.

TKP yazılı açıklamasının devamında, “Denizleri Anma” etkinliğine katılanların da mitinge sokulmadığını  öne sürürken şöyle dedi:

“TKP’nin tek amacı vardı; milletvekili adaylarını tanıtmak ve de seçim politikalarını açıklamak. Tayyip’in Zonguldak’a gelişi gündemde bile değildi. İktidar partisi her türlü etkinliği pervasızca, ölçü sınırlarını aşarak yapacak; sabahın erken saatlerinden gecenin onuna kadar trafiği felç edecek ama, yasal bir partinin yapacağı toplantı iptal ettirilecek. İşte Tayyip Erdoğan’ın demokrasi anlayışına canlı örnek. Sen, senin dışındaki partilere her türlü baskıyı uygulayacaksın; sendikalardan (yandaşları hariç), emekçilerden uzak duracaksın, onları sindirmeye çalışacak, baskılayacaksın ve de demokrasi söylemleri yapacaksın. Altını çizerek söylemek gerekirse bunun adı faşizmdir. AKP’ye ve Tayyip’e her şey mübah… Muhalefete her şey yassak… Bunun adı diktadır beyler.

Kimse demokrasi söylemlerinin arkasına sığınmaya kalkmasın. Evet, paranız var. Gücünüz Amerika’dan. Sahte hacılar, hocalar takımı yanınızda. İyi de, nereye kadar? Demokrasiye inanıyorsunuz da bu baskı niye? 6 Mayıs’ta Denizleri anma etkinliğine katılanları Tayyip’in mitingine polis neden sokmadı, alandan çıkarttı peki? Alandan çıkarttığı gençlere aranızda TKP’li var mı diye sormakla da yetinmedi polis, TKP binasının ana caddeye çıkan yolunu da kapattı. Bırakın TKP’li olmayı TKP’li öğrencilerle yan yana görülen öğrenciler bile Tayyip Zonguldak’tan ayrılana kadar öğrenci yurtlarına sokulmadı. Bu korkunuz niye beyler? Paranın saltanatı varsa halkın TKP’si var demek bile sizleri korkutmaya yetiyor anlaşılan. Korkuyorsunuz emeğin ayağa kalkmasından… Emeğin alanları doldurmasından korkuyorsunuz. GMİS üyesi madenciler 1 Mayıs alanına güçlü bir şekilde, şanına yakışır duruşuyla çıkmasaydı; GMİS bu kadar abluka altına alınarak neredeyse terör yuvası muamelesi uygulanacak mıydı? Üç beş kuruş menfaat karşılığı alanları doldurabilirsiniz, insanları taşırsınız. Unutmayın, taşıma suyla ve zorlama katılımlarla bu değirmen dönmez. Eninde sonunda o değirmenin çarkları sizi silindir gibi ezecek; göreceksiniz. Korkuyorsunuz iktidarı kaybetmekten. Korkuyorsunuz, bu telaşınız ondan. Ama gerçek bir; korkunun ecele faydası yok. Eninde sonunda tarihin karanlığına gömüleceksiniz. Halk size bu dersi verecek; hiç şüpheniz olmasın.”