Bu yıl 30.su düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı'na Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de katıldı. Okulun Kütüphanecilik Kulübü ve Gezi İnceleme Kulübünün ortaklaşa düzenledikleri gezinin ana amacı, öğrencilerin daha çok kitap okumalarını teşvik etmek ve öğrencileri ünlü yazarlarla bir araya getirmekti.
Tüyap Kitap Fuarındaki yazarlara Kdz. Ereğli ve okul hakkında bilgiler verildi. Anadolu'da gerçekleştirecekleri etkinliklere ilçemizin de katılması istendi. Başta İskender Pala, Murathan Mungan, İpek Ongun, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Gülten Dayıoğlu, Doğan Cüceloğlu, Elif Şafak gibi ünlü isimlerle öğrenciler ve öğretmenler birebir görüşme imkanı buldular.
Bu yıl yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda tüm katılımcıların olduğu gibi Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri de mutlu ayrıldılar.
Okul Müdürü Numan Korkmaz, Tüyap gezisini değerlendirirken, Türkiye'de ve dünyada geniş yer bulan böylesi büyük bir organizasyona bizim okulumuzun ziyaretçi olarak katılması ile gurur duyuyorum.
Gönül isterdi ki tek otobüsle değil, uzun bir konvoyla TÜYAP'ı ziyaret edip, ilçelerimizdeki diğer öğrencilerin de bu organizasyondan faydalanması iyi olurdu. Okulumuzun Gezi ve İnceleme Kulübü ile Kütüphanecilik Kulübü danışman öğretmenlerine ve öğrencilerine sorunsuz bir şekilde böyle bir organizasyonu gerçekleştirmişlerdir.
Bundan sonraki kitap dostluğu adına olan tüm organizasyonlarda onları destekleyeceğimi bilmelerini isterim dedi.