TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu'ndan yapılan açıklama ile iktidarın TMMOB yasasının değiştirilmesi çalışmalarına tepki gösterildi.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl temsilciliği, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl temsilciliği, TMMOB Harita Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB inşaat Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilciliği,TMMOB Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilciliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği tarafından oluşturulan TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu, yaptığı açıklama ile TMMOB yasasının değiştirilmek istenmesine tepki gösterdi. Kurul adına TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı basın açıklamasını okudu. Kaymakçı, AK Parti'nin bir türlü kendi arka bahçesi haline getiremediği, teslim alamadığı TMMOB'yi bu kez kendi meşhur torbalarından birisine katarak tasfiye etmeye çalışıyor. Birliğimiz TMMOB, AK Parti'nin torba yasası ile parçalanarak yeniden şekillendirilmek isteniyor. AK Parti'nin iktidarında odalarımız ve üst Birliğimiz TMMOB'nin mevzuatını düzenlemeye yönelik olarak atılan adımlar, bugün doğrudan TMMOB Yasasını değiştirmeye yönelmiştir. Anayasa'nın 123, 124 ve özellikle 135. maddelerinden hareketle yayımlanan 6235 sayılı TMMOB Yasasının değiştirilmesi yoluyla TMMOB örgütlülüğü ve mühendis, mimar, şehir plancılığı disiplinlerinin meslek örgütlülükleri, kapalı kapılar ardında yapılan hazırlıklarla, kamusal hizmet ve kamusal denetim faaliyetlerinden uzaklaştırılıp tasfiye edilmek üzeredir. Böylece örgütlerimiz şekli yapılara dönüştürülerek, AK Parti çevresinde kümelenmiş rantiye tarafından sürdürülen talan politikalarının önünde engel olmaktan çıkarılmak isteniyor dedi.
Kaymakçı, iktidarın, kamusal hizmet ve kamusal denetim alanını tasfiye niteliği taşıyan, TMMOB Yasasını TMMOB'ye sormadan, muhatap almadan değiştirme girişiminden vazgeçmesi gerektiğini de ifade etti. Kaymakçı, mesleğe, meslektaşlarına sahip çıkacaklarını ve TMMOB'ne yönelen her türlü tasfiye girişimine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.