Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirdiği genel kurul ile ilgili Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan açıklama yapıldı.

TOBB’nun 71.Mali Genel Kuruluna 365 Oda ve Borsadan gelen Üyeler ve Delegelerin katıldığı belirtilen açıklama şu şekilde:

“TOBB’un 02.05.2015 Cumartesi günü Ankarada düzenlediği 71’inci Genel Kurulu öncesi, delegeler, oda-borsa başkanları, genç ve kadın girişimci kurullarının üyeleri, yabancı temsilciler ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ATO Congresium’da akşam yemeğinde bir araya geldi.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Eski Bakan, Eski TOBB Başkanı Ali Coşkun’a birer plaket verilen etkinlikte, 71’inci Genel Kurul pastası da kesildi. TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulu Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural ve TOBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.​ Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

TOBB’un 71.Mali Genel Kurulunda Kdz. Ereğli TSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar TETİKER, Yöetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Sertan YALÇIN, Selçuk İNCEOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi; Mehmet ÇİVİCİ ve Genel Sekreter; Gündüz ACAR temsil ettiler.