Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), tarafından Çaycuma'ya Anasınıfı yapıyor.
Bugüne kadar yurdun çeşitli yerlerinde toplam 188 anasınıfını eğitime kazandıran TOGEM, Anasınıfsız Okul Kalmasın projesi ile 500 derslik 250 eğitim birimi açmayı hedefliyor. Çaycuma'da İstasyon Mahallesi Şehit Hasan İlköğretim Okulu yanına yapımı başlanılan anasınıfı inşaatı 2 derslik 1 salondan oluşuyor. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecek olan anasınıfının inşaat Çalışmalarını yerinde inceleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, okulun tamamlandığında açılışa Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılması için girişimlerde bulunacaklarını kaydettiler. Emeği geçenlere teşekkür eden AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Başbakanımızın eşenin de yer aldığı TOGEM vakfı tarafından Türkiye genelinde 500 derslik bir proje var. Projede her okul iki derslik olduğuna göre Türkiye genelinde 250 okul yapar. Biz de sayın büyüklerimiz sayesinde Çaycuma'mızı da böyle bir okul kazandırmış olduk. Bizim de böyle bir anasınıf okulunu da ihtiyacımız vardı. Buraya yapılması da uygun oldu. Bu anasınıfımızda bitme aşamasında. 10 Eylül'e kadar bitirip çocuklarımızın burada ders yapacağını öğrendik. Ben buradan yetkililerimize, büyüklerimize, başta Sayın Başkanımızın eşi Emine hanıma çok teşekkür ediyorum. Buranın çevre düzenlenmesi de Sayın Belediye Başkanımız Mithat Gülşen tarafından yaptırılacak. Ben buraya yardımcı olanlara destek olanlara teşekkür ediyorum dedi.
Çaycuma'nın güzel bir anasınıfına kavuşacağını ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen şu düşüncelere yer verdi:
TOGEM vakfı mütevelli Başkanı Emine Erdoğan hanımefendiye böyle bir gelişmeden dolayı teşekkür ediyoruz. Valimize, Kaymakamımıza, okul müdürümüze, milli eğitim camiasına teşekkür ediyoruz. Çaycuma'nın İstasyon bölgemizde bir anasınıfına ihtiyacımız vardı. Biz de belediye olarak burada her türlü desteğimizi verdik her konuda. İlçemiz İstasyon Mahallesi çok güzel bir okul kazanıyor. Son yılarda Çaycuma'da hayırsever vatandaşlarımız ile okul oranlarları oldukça arttı ve artışın devam edeceğini umuyoruz. Çünkü bazı işadamlarımızdan da okul yapımı için teklifler geliyor ve önümüzdeki günlerde onlara cevap vereceğiz. Tabii ki destek vereceğiz. Gerçekten Çaycuma ilçesi son yıllarda gerek eğitime gerek sağlığa şehirleşme kentleşme aşamasından gerekse diğer projeler acısından iyi bir potansiyel yakalamış durumdadır. Bu potansiyelin yürümesi için elimizden geleni yapacağız. Emine hanımefendimizin açılışa gelme durumu var. Bizzat biz de açılışa davet edeceğiz. Sayın Erdoğan davetimizi kırmayıp açılışımıza geleceğini umuyorum.