Kdz. Ereğli TOKİ Konutunda oturanlar geçtiğimiz günlerde gerek basına gerekse ilgili kurum ve kuruluşlara müracaatta bulunarak yaşadıkları sıkıntının çözümü konusunda destek istemişlerdi. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyareti sırasında bu konu yine gündeme gelirken Erdoğan, Posbıyık'dan mevcut yolun islah edilip onarılmasını istedi.

BİZİ ELEŞTİRİYORLAR
Toplu Konutların olduğu yerde yaşanan yol problemi ile ilgili olarak Ereğli Belediyesi'nin yapabileceği herhangi bir şey olmadığını belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Belediyenin yapabileceği bir şey yok çünkü orada imar planı yok.
İmar Planı olmadığı için de belediye bir şey yapamaz. Bu konuda bize de eleştiri geliyor, "Avrupa Kentinde böyle yol olur mu diye?" ama biz zaten o bölgede üzerimize düşenin fazlasını mağduriyetin giderilmesi için yaptık" sözleriyle konuştu.

GÜNDE 20 MESAJ
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'da yeğeninin de oturduğu bölgeye önceki gün gittiğini belirterek, "Bana günde 20 mesaj geliyorsa bunun yarısı çek yasası ile ilgili diğer yarısı da Toki Konutlarının yolu ile ilgili. Ben o bölgeye gittim yeğenim var orada. Mevcut yolu biraz islah edersek. onarırsak iyi olur. Belediyenin yaptığı beton yol olmasaydı zaten o yolu kullanamazdık" dedi.