Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın  ilçedeki gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü   Haluk Hançer’in yazdığı “Aslında Olay Şöyle Oldu” kitabını göndererek kutladı.  Posbıyık,  “Haluk Hançer, hayallerimi gerçekleştirip Michael Jackson’ı Karadeniz Ereğli’ye getirmeyi başarmış!” notunu da iliştirdi kitapla ilgili şöyle dedi:

“Benim için sürpriz olan kitabı heyecanla ve zevkle okudum. Benim yapmak isteyip, ömrü vefa etmediği için gerçekleştiremediğim buluşmayı Haluk Hançer gerçekleştirmiş. Böylece kitapla da olsa Michael Jackson görkemli bir konserle Ereğli halkıyla buluştu ve bu dünyadan eksik gitmedi.”

Haluk Hançer de, kitapta iki ayrı vurgu yaptı. Birinci vurgu;

“…Yapılan son tahlillerde mebzul miktarda aşk, macera, mizah, ironi, nazire, dostluk, heyecan, yalan, dolan ve talana rastlanmıştır. Tok karnına okunmaları tavsiye edilir. Beyin civarında serin bir hava estirdiği ve neticesinden üşütmeye neden olabileceği gözlemlenmiştir.

…Mucize , dayanışarak ve direnerek sabredenlerin içinden geçerek  hedefi vuran bir oktur. Apartman toplantılarına bile katılmaktan kaçınan bir toplumun geleceği yoktur. Ne demiş adam “Tarihini bilmeyen toplumların coğrafyasını başka uluslar belirler.”

Yalan mı demiş?”

Hançer’in ikinci vurgusu da çok önemli.

Şöyle diyor:

“Bazen çalışır, didinir, ter dökersin  ve sonra bir bakarsın  kendi çağını atlarsın. Doruklardan doruk beğenirsin. Mesela Michael Jackson olursun. Ve  bazen de doğduğun şehre, o şehrin insanlarına adarsın kendini. Beğenilirsin, sevilirsin, tercih edilirsin, seçilirsin.

İşte bu, her nerede olursa olsun ölü toprağını kaldırmayı başaranların zaferidir.

Onlara,”