Kdz. Ereğli Korubaşı Mahallesi TOKİ konutlarında kalan konut sakinleri, yol ve köprü sorunun biran önce yapılmasını istedi.


Korubaşı Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarındaki vatandaşlar, yetkililere seslenerek yol okul için yapılmasını düşünülen köprünün bir an önce yapılmasını istedi. TOKİ sakinleri adına açıklama yapan Ertan Alatlı, dertlerini anlatacak kimseyi bulamadıklarını belirtti. Kimsenin ilçe yönetiminden falan bahsetmemesi gerektiğini belirten Alatlı, Ereğli'de yönetiminin olmadığını söyledi. Alatlı, "Bizler Kdz. Ereğli Korubaşı Mahallesi TOKİ sakinleri olarak artık yeter diyoruz, gerçekten yeter. Sorunlarımız önce yolla başladı derken, şimdide yeni yapılan okulun ulaşım sorunu, bizlerin artık anlata anlata dilinde tüy bitti, derdimizi dinleyecek bir sorumlu dahi bulamadık. Kimse ilçe yönetiminden falan bahsetmesin Ereğli'de yönetim falan yoktur, eğer olsaydı şu an bizler bu durumda çırpınıyor olmaz, bizim göreceklerimizi bizlerden önce görür olayları çözümüne kavuştururlardı. Ama nerde? Bizlerde boş versek TOKİ'nin hali dumandır, bu kadar açık söylüyoruz. Her zaman AK Parti övünür, TOKİ'leriyle buraya da gelip övünsün de görelim. Her ilde görkemli açılışını yaparlar. Buranında Başbakan'a açılışını yaptırsınlar da bizde seyredelim. Nerde daha kendilerini zorla dertlerimizi dinletmeye getirtiyoruz. Hadi bu yol olayını atlayalım belediyeyle kavgalarından sonra belediye olaya el atmaya karar verdi ve yolların asfaltlanmasını bekliyoruz. Diğer en büyük husus ise, TOKİ'nin karşısına yapılan ilköğretim ve lise kapsamlı muhteşem Zonguldak'ta eşi olmayan diye övdükleri devasa okul, evet okul mükemmel de okul TOKİ için yapıldı. Yapıldı yapılmasına da TOKİ'den 2 adım uzak olan okula gidilemiyor.
Ortadan ufak bir dere ve araziler olduğu için ulaşıma açılıp TOKİ'ye bağlanması gerekli. Geçenlerde TOKİ'ye zorla getirttiğimiz Fazlı Erdoğan bu konuyla ilgili olarak sanki muhtar işi çözebilecekmiş gibi muhtarın üzerine olayı bırakmış aradan çekilmişti. Muhtarda 'Yer sahipleri beni dinlemiyorlar bazıları ücret istiyor' diyerek olayı Erdoğan'a bildirmiş, Sayın Erdoğan'da 'Paramız yok o zaman yapamayız' deyip sayfayı her zamanki gibi kapatmıştı. Muhtarda Kaymakamlığa yazı yazmış Kaymakamlık Valiliğe, Valilikte, Ereğli Belediyesi'ne tam bir imece usulü ihale kimde kalmış, ne yapsın yine Posbıyık'ta kalmıştır. Sayın Posbıyık da, artık duymaktan son derecede üzüldüğümüz 'İmarı yok' sözcüğüyle bizleri resmen yıkmıştır. Şimdi yol olayının kavgasına geri döndük. Yolda olduğu gibi bu köprüyü ve yol bağlantısını kim yapacak.
Sayın Edoğan'ın bir lafı vardı 'Okulu kim yaptıysa köprüyü de o yapacak' diye. Bizlerde Erdoğan'a soruyoruz, okulu belediyemi yaptı da son nokta orada kalıp, olay yine belediyeye bağlandı. Artık yeter gerçekten yeter diyoruz, artık boğazımıza kadar gelmiştir.
Bu ulaşım bağlantısını kim yapacaksa yapsın da ister belediye ister devlet ama şu sorunlar çözülsün. Artık yöneticilerimizi Fazlı Erdoğan'ı, belediyeyi, Kaymakamlığı, Valiliği artık göreve davet ediyor, hizmetlerinizi artık gerçekten görmek istiyoruz" dedi.