Belediye lojmanlarının da TOKİ'nin yapacağı projenin içinde yer almasıyla kent merkezinde arsa üretilmiş olacak.

İktidar partisi  AKP'nin Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile son seçimlerde CHP'den aday olup seçilen Halil Posbıyık'ın yakınlaşarak ilçe sorunlarında işbirliğine gitmesi ile masaya yatırılan konular bir bir çözüm buluyor.
Kdz. Ereğli Belediyesi'nin "yüzakı" projesi olan Kaynarca Toplu Konutları'ndaki kamulaştırılan arazilerden 136 dönümünün TOKİ'ye devir edilmesiyle ilgili prosüdür de tamamlandı.
Edindiğimiz bilgilere göre, TOKİ devir edilen 136 dönüm arazide projelendirme çalışmasını tamamladıktan sonra burada yaklaşık 800 konutun inşasını başlatacak. Antlaşma gereği yapılacak konutların yüzde 25'nin belediye devir edilecek olması da, belediyeye sabit gelir kaynağı yaratacak bir projeye döndürülecek. Belediye yetkilileri, TOKİ'nin belediyeye devir edeceği konutların bir bölümünü yurt olarak inşa ettip Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne kiraya vermeyi düşünürken, çarşı merkezindeki belediye lojmanların tümünü de bu projeye katmaya çalışıyor. Belediyenin çarşı merkezindeki lojmanlarının TOKİ'nin yapacağı projede yer alacak belediye lojmanlarına taşınması ile kent merkezinde arsa üretilmiş olacak. Bu arada, Erdoğan-Posbıyık dayanışması ile kent merkezini sıkça tehdit edip sele dönüşen sağanak yağışlarla ilgili olarak da, Sakindere, Aklaya ve Kabasakal derelerinde islah çalışmalarına da önümüzdeki süreçte başlanacak.