Saltukova beldesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan 224 konut için 2. etap TOKİ kesin kayıtları başladı.
Saltukova beldesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan 224 konut için kesin kayıtlar başladı. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, mülkiyeti hazineye ait olan ve yaklaşık 24 bin metrekare üzerine yapılacak olan konutların 87 metrekare olacağını ve 4 katlı binalar yapılmasının plandığını ifade etti. Düzlü, Saltukova Belediyesi olarak yaklaşık 10 yıldır yürütmüş olduğumuz planlı kentleşmenin bir parçası olan toplu konut işlerimiz devam ediyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile daha önce 120 konut artı işyeri şeklinde yapılan imalat tamamlanmış olup, hak sahiplerine teslim edildi. Bunu devamında gerek beldemizde, gerekse çevremizde, vatandaşların yoğun talepleri devam ettiği için biz Toplu Konut İdaresi ile 224 konut yapımı için işbirliği yapıyoruz ve şuanda resmi kayıtlarımız başladı. Bu 224 konut aynı bölgede bulunan boş arazilere yapılacaktır.
Mülkiyeti hazineye ait olan bu arazide yaklaşık 24 Bin metrekarelik alan kullanılarak 87 metrekarelik gayet uygun şekilde 4 katlı binalar yapılması planlanmaktadır. İlk hafta olmasına rağmen oldukça yoğun talep var. Şuana kadar 50 müracaat oldu. 224 müracaatı ve bundan fazla olması halinde artırma imkanımız var bunu 340 konuta kadar çıkarabilme olanağına sahibiz. Yapılacak olan müracaatlara göre bu değerlendirmeler devam edecektir. Yapılan bu binalar gözden geçirilerek ve depreme dayanıklı bir şekilde inşaa ediliyor. Bizim amacımız çarpık kentleşmenin yerine, toplu yaşam alanları oluşturmak ve özellikle ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın, ayda 300 TL gibi cüzi taksitlerle konut sahibi temin ediyoruz.. Vatandaşlarımızı bu bölgeye yatırım yapmalarını ve konut sahibi olmaya davet ediyoruz dedi.