Alaplı Belediyesi?nin, projesini yaparak zemin kazı çalışmalarını tamamladığı TOKİ Konutları Bağlantı Köprüsü?nün temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.

TOKİ Konutları başta olmak üzere bu güzergahtaki köy yerleşim birimleri ile Belediye sınırları içindeki yerleşim alanları arasında araç ve yaya ulaşımının mesafesini oldukça kısaltacak olan köprünün temel atma törenine; Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Zekai Güner, Yüksekokul Genel Sekreteri ve Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Temel Uslu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mümtaz Mehmet Yaman ve İlçe Yönetim Kurulu ile Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Malmüdürü Adnan Çetin, OSB Müdürü Ali Eren, muhtarlar, TOKİ sakinleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; TOKİ?nin yerleşime açılmasından sonra birtakım ihtiyaçlarının doğduğunu, bu köprünün de bunlardan biri olduğunu belirterek şöyle dedi:

?TOKİ?ye ait olan konutlar yapıldı ve içinde ikamet edilmeye başlandı. TOKİ İlköğretim Okulu da açıldı ve öğrencilerimiz de orada eğitim görmeye başladı. TOKİ ve oradaki okul, Alaplı?mıza bir güzellik kattı, bir zenginlik kattı. Fakat, burada bazı eksikler oluştu. Biz bu eksikleri yerinde tespit ettik, vatandaşlarımızı dinledik. Konutların dolması bir yana okul açıldıktan sonra esas sıkıntıyı gördük. TOKİ?den gelen çocukla,r bu dereden suyun içinden geçiyorlardı; ayakları ıslak bir vaziyette okula gidiyorlardı. Karşı taraftan bir yol vardı ama en kısa yol burasıydı ve burada bir köprü yapılması gerekiyordu. Bu ihtiyacı gördük ve halkın da talebini göz önüne alarak, buraya köprü yapmaya karar verdik. Burası; tam bir dört yol ağzı. TOKİ?den gelen bir yol var, Kaptaş yolundan gelen bir yol var. Bu tarafta da Afet Konutları?na çıkan bir yol var ve 690 Evler semtine çıkan bir yol var. Sırf TOKİ?de ikamet edenleri göz önüne alırsak; bin kişinin yararlanacağı bir köprü bu.Burada bir zemin çalışması yapıp; tam bir kavşak noktası yapacağız. Bu köprü çalışmasını iki aşamalı düşündük. Biz şu anda birinci aşamasının temelini atıyoruz. Yapacağımız köprü, ağır araçların geçişine de mümkün olacak. Şu anda tek aracın geçebileceği, zeminden 1.85 m yüksekliğinde, 5x4 ebatlarında bir köprü yapılacak. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak, ikinci aracın geçebileceği, ilave köprüyü de hemen yanına inşa edeceğiz. Tek araç geçişli bu köprünün tamamlandığında, Belediyemize maliyeti de 42 bin Lira olacak. Bu köprüyü yaptıktan sonra, TOKİ evleri ile bütünleşeceğiz. Ve bu bütünleşmeden sonra TOKİ Konutları alanı, TOKİ sakinleri ve muhtarlığımızın da onayıyla, bizim de Belediye Meclisi kararımızla, inşallah Belediye sınırları içerisine girecek ve belediye mahallesi olacak. Zaten çöp ve ulaşım hizmetlerini veriyoruz, belediye mahallesi olduktan sonra içme suyunda da şehir tarifesinden yararlanacak TOKİ sakinlerimiz. Tabii, bununla beraber kanalizasyon problemi de var TOKİ?nin. 690 Evler semti ile birlikte TOKİ?nin  kanalizasyonu da dereye akıyor. Altyapı, yüzde 90 seviyesinde bitti. Yüzde 10?luk bir eksiği kaldı. O da buradaki özel mülkiyetlerden kaynaklanıyor. Özel mülkiyet sahipleri ile görüşüyoruz, bu problemi de çözdükten sonra kanalizasyonu ana hatta bağlayacağız. Böylece, İncivez deresi de kirlenmemiş olacak ve TOKİ ile 690 Evler semtinin kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. Ayrıca, TOKİ?deki insanlarımıza da hitap edebilecek şekilde burada bir ?Sevgi Ormanı? kurduk; ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Bu alanın içerisinde oturma alanları, yürüme alanları ve sosyal tesisler de olacak. Bu köprünün, 2 Nisan 2010 Cuma günü saat:13.30?da açılışını yapmak üzere sizleri tekrar buraya bekliyorum ve köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, yapılan bu köprünün TOKİ konutları ile Alaplı Belediye sınırlarını birleştiren bir özelliğe sahip olduğunu belirterek şöyle dedi:

?Bugün burada güzel bir hizmetin temel atma töreni için toplandık. Bildiğiniz gibi TOKİ konutlarının bundan 4 yıl önce Okçular köyü mevkiinde alana yapılması planlanmıştı. Bunun yaklaşım maliyeti de 15 milyon Lira civarındaydı. Son zamanlarda inşaatın bitim aşamasına doğru bazı sıkıntılar oldu. Biraz gecikti ama geçen yılın Mayıs ayı itibarıyla teslimatları yapıldı, Aralık ayı itibarıyla da doğalgazları bağlandı. Burada ilköğretim okulumuz var; 120 civarında öğrencimiz öğrenim görüyor. Ama bu okulun kapasitesi; 480 öğrenciyi kapsıyor. Mevcudunun  da bu kadar olması lazım. Ben velilerimize öğrencilerini buradaki okula göndermelerini tavsiye ediyorum. Biz bu okula, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri de yönlendireceğiz. Köy sınırında kalan TOKİ konutlarına biz elimizden gelen hizmeti vereceğiz. Burada da Belediyemiz, yaptığı köprü ve yol ile iki tarafın bağlantısını sağlıyor. Gerçekten güzel bir hizmet. ?Ulaşamadığımız yer bizim değildir? sözünden yola çıkarsak; bu köprü ile iki taraf birbirine bağlanmış oluyor. Kanalizasyon sorununun çözümünde de biz her zaman destekçi olacağız. Buradaki köyler de bu köprüden istifa edecek. Köprümüzün hayırlı olmasını diliyorum?