Alaplı TOKİ konutlarında, belediye sınırlarına katılım için yapılan referandumda TOKİ sakinleri yüzde 93 ile belediyeye “Evet” dedi.
Alaplı TOKİ konutlarında “Belediye sınırlarına katılım” için yapılan referandum sonuçlandı. TOKİ sakinlerinin yüzde 93'ü belediye sınırlarına katılmak istediğini ortaya koydu. Okçular köyü sınırları içerisindeki büyük çoğunluğu TOKİ konutlarından oluşmak üzere belediye sınırı için tespit edilen alan içerisinde kalan konutların sakinlerinin sandığa gitmesiyle referandum yapıldı. TOKİ Okçular İlköğretim Okulu'nda kurulan tek sandıkta, toplam 393 seçmenden 255'i oy kullandı. 237 seçmen belediye sınırlarına katılıma “Evet” oyu kullanırken, 17 seçmen de “Hayır” oyu kullandı, 1 oy da geçersiz sayıldı. Referandumdan çıkan bu sonuçla, TOKİ konutları ve çevresindeki, mevcut belediye sınırlarına da bitişik durumdaki belirli bir alan belediye sınırlarına katıldı. Referandumu yakından takip eden Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, çıkan sonucu büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Biz, TOKİ sakinleriyle yaptığımız toplantıda ve açıklamalarımızda, referandumda oy kullanacak seçmenlerden, belediyeye katılım için destek istemiştik. Bugün yapılan referandumda, TOKİ sakinlerinin ve belediye sınırı için belirlenen alan içerisindeki diğer konutların sakinlerinin, bu isteğimize olumlu cevap vermelerinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Referandumda, oy sayımının sonuçlanmasının ardından, okul önündeki TOKİ sakinlerini, “Belediyemize hoş geldiniz” diyerek tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Okçular köyü merkezi dışındaki, TOKİ ve çevresinde sınırları daha önceden tespit edilmiş alan, artık belediye sınırlarımıza katılmış sayılır. Bu alan içerisindeki, başta TOKİ konutlarının sakinleri olmak üzere, tüm konutların sakinlerine Belediye sınırlarına katılımlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biz Alaplı Belediyesi olarak artık belediye sınırlarımızdaki her mahalle gibi buraya da hizmet götüreceğiz. Burası Tepeköy Mahallesi, Merkez Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi ve Yeni Siteler Mahallesi'nin ardından belediyemizin beşinci mahallesi oldu” dedi.