Kdz. Ereğli Korubaşı Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarındaki vatandaşlar, kendileriyle kimsenin ilgilenmemesinden şikayetçi. Korubaşı Mahallesi'nde bulunan TOKİ sakinleri imar, yol, trafo, cami imamı ve okula ulaşım sorunları olduğunu ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirttiler. İmarsız olan TOKİ konutları için belediyenin yol yapamayacağını söylediğini belirten TOKİ sakinleri, AK Parti İlçe Teşkilatı ve Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın da sorunlarına çözüm bulmadığını söylediler.  TOKİ sakinleri, "Konutlarımıza yerleşeli uzun bir süre olmasına rağmen imar sorunu ve beraberinde getirdikleri, yol sorunu, okula ulaşım sorunu, trafo devri sorunu, camii imamı sorunu hala sürmekte olup hiçbir yetkili tarafından incelenmemiştir, TOKİ sakinleri hala bu sorunlarla uğraşmaya ne yazık ki devam etmektedir. Belediye başkanına gittiğimizde bizlere 'İmarsız olan TOKİ konutları için imar çıkmadan yolu yapamayacağını' söyleyip haklı olarak bizleri AK Parti İlçe Teşkilatına ve Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a yönlendirmektedir. Bu konutları Erdoğan yaptırmış olup, konutlar yapıldıktan sonra bir kere olsun dertlerimizi dinlemek için bile buraya gelmemiştir. Çünkü imarsız olarak yaptırdığı TOKİ konutlarının sorunlarını bilip hatasının farkındadır. En büyük problemimiz ise, TOKİ konutlarının tam karşısına yapılan İlköğretim ve liseyi kapsayacak olan okulumuz bitmek üzere, 2010-2011 sezonunda eğitime başlayacak olan okulumuza mesafemiz iki adımdır ancak ortadan geçen dere ve boşluk geçişe izin vermemekte olup, buraya bir köprü ihtiyacı doğmuştur.
Eğer köprü yapılmazsa çocuklarımız iki adımlık okulu 2,5 kilometre mesafe kaydederek, karda kışta etrafından yürümek zorunda kalacaklardır.
O kadarcık mesafe için servis mi tutalım, yoksa bu kısacık mesafe için çocuklarımıza 2,5 kilometre yolu mu yürütelim? Biz kendimizi boş verdik ama çocuklarımız söz konusu olunca duyarlı davranmak gerektiğini herkesin bilmesi gerekir" diye tepki gösterdiler.