Ereğli Toki sakinleri yaşadıkları yol sorununa çözüm aradıklarını belirterek, belediye yetkililerinin bir an önce harekete geçmelerini istediler.

Bayram boyunca evlerinde sel nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Toki sakinleri yolların çok kötü olmasından dolayı artık belediyenin çöp araçlarının da gelmediğini bildirdiler.
Toki Korubaşı, Güldere mevkisinin alt yapı sorunundan dolayı yağan yağmurun etkisiyle yolların sel olup taştığını belirten Toki sakinleri, yol güzergahında oluşan çökmeden dolayı öğrenci servislerinin gelemediğini vurgulayarak, "Bugün okullar açıldı hayırlı olsun olsun ama nasıl, Çünkü öğrenci servisleri çocukları almaya Toki'ye gelemedi.
E nasıl gelsin yol yok ki durum böyle vahimken içindeki öğrencileri ölümle burun buruna mı getirirsin. Göçmüş yolda oda haklı, çöp aracıda gelmiyor artık neden mi bahanesi belli, yollar çok kötü gelemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Toki sakinleri, yaşananların Kdz. Ereğli Belediyesinin sorumsuzluğu olarak nitelendirdikleri bu yol sorunlarına bir an önce çözüm beklediklerini ifade ettiler.
Gazetemiz merkezine Toki sakinleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

SÖZÜMÜZÜ DİNLETEMEDİK
"Aylar öncesinden Toki sakinleri olarak uyarmıştık, olacakları biz bile görüyoruz diye; Siz sayın habercilerde göstere göstere yazdınız Toki yolu felaket kış geliyor diye, Ama sözümüzü belediyeye dinletemedik, Toki Korubaşı Güldere mevkiinin alt yapısı Yok, yolları felaket diye olan oldu yollar taştı dağlardan sular indi zaten iki karış olan Yollar taşıverdi Toki yolu üzerindeki dereye de birleşince Toki evlerinde mahsur kaldık Bayram boyunca tam 3 gün evden dışarı çıkamadık ama son gün mecburen çıkmam Gerekiyordu çünkü bayram dolayısıyla ailem gelmişti memleketine onlar gidecekti
Ama ne mümkün çarşıya ulaşabilmek o yağmurda yollar sanki göl taş yağmış dağlardan Suyun içinde gidelim dedik çarşıya ulaşamadık birde üstüne üstük fotoğrafta gördüğünüz yolda çökünce korkudan geri dönmek zorunda kaldık neredeyse o uçurumdan yuvarlanacaktık.

SERVİSLER GELEMEDİ
Peki, yuvarlansaydık belediye bunun hesabını nasıl verecekti bize önlemler aldığını söyleyerek mi alt yapı olduğunu söyleyerek mi yoksa yağmur çok hızlı yağdı diyerek mi Buyurun siz bulun cevabını.
Ama biz umudumuzu kırmadık halk otobüsüyle gideriz dedik oda olmadı neden mi, çünkü yolda kaza yapmış iki araba geçemediği için yolları kötü görmüş ve geri dönmeye karar vermiş dönerken de o dar yollarda aracın arkasını duvara vurmuş, hadi hayırlısı.
E bugün okullar açıldı hayırlı olsun olsun ama nasıl, Çünkü öğrenci servisleri çocukları almaya Toki'ye gelemedi.

BAHANESİ BELLİ
E nasıl gelsin yol yok ki durum böyle vahimken içindeki öğrencileri ölümle burun buruna mı getirirsin. Göçmüş yolda oda haklı, çöp aracıda gelmiyor artık neden mi bahanesi belli, yollar çok kötü gelemiyoruz.
Daha yağmur yağdı böyle oldu, kar yağmasını düşünmek bile istemiyor Toki sakinleri olarak
Geç kalınmış olan bu vahim duruma bayramda o gelmeyen hizmetin gelmesini istiyoruz"