Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çaycuma'da 110 dairelik toplu konut yapacak.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, TOKİ için yer bulduklarını, yakında müracaatları alacaklarını söyledi.
Başkan Gülşen, "Çaycuma Belediyesi olarak 2009 yılının son ayından başlatmak kaydıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden belediyemiz resmen toplu konut projeleriyle ilgili bir çalışma başlattı. Nüfusu 40 binin altında olan yerleşim alanlarında arazi tahsisleri belediyemiz ve hazine tarafından yapılıyor. Bizde geçmiş yıllarda olduğu gibi ilçemizde arazi arayışı içerisinde olduk. Geçmiş yıllarda maalesef geniş arazimiz yoktu.
En son Yakademirciler Sofular Mahallesi'nin Çaycuma'ya resmi mahallesi olmasından sonra Sofular Mahallesi olarak orada 11 bin 500 metrekarelik bir arazi bulduk.
Alan köy tüzel kişiliğine ait bir alandı. Çaycuma Belediyesi'ne dahil olduktan sonra o alanda alt gelir grubu olarak 2 oda artı bir salon şeklinde 85 metrekarelik dar gelirliler için konut projesi düşünüyoruz. Ayrıca sosyal konut olarak 100-115, 115-130 3 artı 1 konut olarak düşünüyoruz. Çaycuma'da toplu konut projesine büyük ilgi olacağını görüyoruz. Geç olsa da böyle bir projeyi hayata geçirmek dar gelirliler ve halkımız adına da belediyemiz olarak yerine getireceğimize inanıyoruz. Yapılacak olan tüm alt yapı çalışmalarını belediyemiz ve diğer resmi kurumlarımız tarafından yapılacaktır.
Öncelikle belediyemiz anket formları çerçevesinde talep toplama yöntemiyle yaklaşık 110-120 konutluk proje gerçekleştirecek. Talepleri toplayıp Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Proje Daire Başkanlı-ğı'na müracaatımızı yapacağız" dedi.