Bugüne kadar tamamladığı 157 hastane ile sağlık sistemine 24 bin 63 yatak kazandıran Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), ihale aşamasına gelen ve hazırlık safhasında olan projeleriyle birlikte, sağlık sistemine kazandırdığı hastanelerin yatak kapasitesi 35 bini aşacak.
Konut açığını ürettiği nitelikli ve çağdaş konutlarla karşılayan TOKİ, sağlık sorunları nedeniyle vatandaşların il il gezmelerini engellemek amacıyla hastane projelerine hız verdi.
TOKİ, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle bugüne kadar 157 hastane inşa ederken, TOKİ tarafından yeni yapılacak hastanelerden 24'ü için ihale aşamasına gelindi. 32 hastane projesi de hazırlık aşamasında bulunuyor.
Bugüne kadar 10'u entegre ilçe hastanesi, 2'si bölge hastanesi, 1'i ağız ve diş sağlığı merkezi olmak üzere toplam 157 hastane inşaatı gerçekleştiren TOKİ, yapımını üstlendiği bu hastanelerle sağlık sistemine 24 bin 63 yatak kazandırdı.

TOKİ, 22 ''AKILLI HASTANE'' YAPACAK
TOKİ, tamamlayacağı hastanelerden 22'sini ''akıllı hastane projesiyle'' inşa edecek. TOKİ'nin Siirt, Niğde, Mardin, Muş, Karabük, Düzce, Ağrı, Antalya, Ordu Ünye, Manisa-Soma ve Bursa-İnegöl'e yaptığı 300 yataklı Devlet Hastaneleri, 400 yataklı Aydın-Nazilli ve Bitlis-Tatvan Devlet Hastaneleri, 200 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi, 100 yataklı Gaziantep-Islahiye Devlet Hastanesi, 600 yataklı İstanbul-Sultangazi ve Şişli Devlet Hastaneleri, İzmir-Karşıyaka Çiğli 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Malatya Bölge Hastanesi, 250 yataklı Samsun Bafra ile 350 yataklı Zonguldak Ereğli Devlet Hastaneleri, 'Akıllı Hastane' olarak gerçekleştirilecek.
Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek akıllı hastanelerde, ileri teknoloji ürünü otomasyon sistemleri kullanılmasıyla; sağlık hizmetlerindeki tedavi süreçleri kalite ve hız açısından önemli oranda iyileşti.
Akıllı hastanelerde röntgen, ultrason, MR, bilgisayarlı tomografi, momografi gibi tıp alanında uygulanan görüntü kaydedici cihazların sağladığı veri, görüntü ve kayıtlar dijital ortamda tek bir merkezden yönetiliyor.
Böylelikle sağlık kurumları doğru ve gerçek zamanlı olarak bilgiye ulaşarak bürokratik işlemlerden ve zaman kaybından kurtuluyor.
Merkezi olarak hasta, hemşire takip sistemlerini de barındıran sistem, hastanelerde sağlık hizmeti yönetimini daha etkin hale getiriyor.