Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki gün Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın Belediyeye yaptığı ziyarette Ereğli’nin gelecek yıllarını şekillendirecek ve gündemde olan birçok projenin masaya yatırıldığını belirtti.

 

TOKİ’DEN ALT YAPISI HAZIR 665 KONUT

Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı daire müdürlerinin de katıldığı toplantının en önemli gündem maddesinden bir tanesinin TOKİ’nin Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları’nın alt tarafındaki 116 bin metrekarelik imarlı arsaya 665 daire yapılması olduğunu belirten Belediye Başkanı Posbıyık şunları söyledi: Belediyemiz tarafından bugüne kadar 600 konutun yapıldığı Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutlarının alt bölümünde belediyemiz tarafından üretilen 116 bin metrekarelik arsaya TOKİ Tarafından 665 daire yapılacak ve konutların yüzde 25’ i belediyemizin olacak.

 

KONUTLAR YAKINDA SATIŞA ÇIKACAK

 TOKİ Bu konutlarla birlikte aynı paralelde bölgeye market, sağlık ocağı, İlköğretim Okulu, Cami ve Karakol yapacak. Yakında konutların satışına başlanacak. Burada en büyük avantaj ise; mevcut konutların yapılacağı alanda su, kanalizasyon, yol, doğalgaz gibi altyapıların hazır olması. .Bu Ereğli için çok önemli bir çalışma. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonuçlanma noktasında. Bu çalışmaya destek veren ve bizimle birlikte olan Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan’a teşekkür ediyorum”