Dünyanın her tarafından Zonguldak'ı ve Bülent Ecevit Üniversitesini tercih eden yabancı uyruklu öğrenciler, Karaelmas TÖMER bünyesinde Türkçe öğrenmeye başladılar.
Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Karaelmas TÖMER), 2012-2013 yılında Zonguldak ve çevre illerdeki Üniversitelerde yükseköğretim görmek için Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe dersleri vermeye başladı.
İlk defa 2010-2011 akademik yılında yabancı uyruklu öğrenci kabul eden Bülent Ecevit Üniversitesinde öğrenim gören öğrenci sayısı, bu yıl kabul edilen öğrencilerle 81'e ulaştı. Dünyanın her tarafından Zonguldak'ı ve Bülent Ecevit Üniversitesini tercih eden yabancı uyruklu öğrenciler, Karaelmas TÖMER bünyesinde Türkçe öğrenmeye başladılar. Yine bir ilk olarak bu sene internet üzerinden başvuru yoluyla Bülent Ecevit Üniversitesini tercih eden yabancı öğrencilerin yanı sıra başka üniversitelerde eğitim görmek için Türkiye'ye gelen öğrenciler de Karaelmas TÖMER'de Türkçe öğreniyorlar.
Bülent Ecevit Üniversitesinde Afganistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, İran, Almanya, Bulgaristan, Kırgızistan, Romanya, Arnavutluk, Irak, Fas, Suriye, Kongo, Etiyopya, Özbekistan, Moğolistan, Fildişi, Pakistan, Ukrayna, Moldova, Kazakistan, Gine ve Filistin'den gelen öğrenciler, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim görecekler.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesinin ve şehrimizin yabancı konuklarından 37'si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, 4'ü Diş Hekimliği Fakültesinde, 10'u Mühendislik Fakültesinde, 15'i Tıp Fakültesinde, 4'ü Fen-Edebiyat Fakültesinde, 4'ü Ereğli Eğitim Fakültesinde, 2'si Zonguldak Meslek Yüksekokulunda, 1'i Zonguldak Sağlık Meslek Yüksekokulunda, 1'i Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda, 1'i Alaplı Meslek Yüksekokulunda, 2'si ise Sağlık Bilimleri Enstitüsünde öğrenim görecek. 24 farklı ülkeden Türkiye'ye ve Zonguldak'a gelen yabancı öğrenciler, farklı kültürlerin, renklerin, dil ve dinlerin elçileri olarak kabul ediliyorlar dedi.