Kdz.Ereğli Topçalı Mahallesi'nde hayırsever vatandaşlar ve işadamlarının katkıları ile yapımı tamamlanan ilköğretim okulu ana sınıfı açılış töreni gerçekleştirildi.

Ereğli Belediyesi'ne yeni bağlanan Topçalı Mahallesi'ndeki ilköğretim okuluna, lojman bölümünde yapılan iyileştirme ile ana sınıfı kazandırıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, daire müdürleri, Ereğli Belediyesi yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, sınıfın yapımında emeği geçen işadamları ve Topçalı halkı katıldı.

Törende Okul Müdürü Abdullah Korkut, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptıkları konuşmalarda 8 yıllık eğitimin Topçalı'ya kazandırılması gerektiğini dile getirdiler. Okulun ve ana sınıfının yapılmasına katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verilmesinin ardından protokol üyeleri açılışı gerçekleştirdi.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol aynı zamanda muhtarlığını sürdürdüğü Topçalı Mahallesi'ne 8 yıllık ilköğretim okulu binası yapılması için Posbıyık, Akpınar ve çevredeki hayırseverlerden destek beklediğini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ülke genelinde okul öncesi eğitimin önemsendiğini ifade ederek, "Okul öncesi eğitimin, öğrencilerin geleceğinde ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki yıldan itibaren zorunlu hale gelecek olan okul öncesi eğitimi bölgemizde de yaygınlaştıracağız." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrenciler küçük bir gösteri sundu.