Kdz.Ereğli Belediyesinin hizmet alanı içindeki Topçalı Mahallesinin yıllardır hayali olan çevre yolu çalışmalarına başlandığı bildirildi. İstimlak çalışmalarının bitmesinin ardından başlayan çevre yolu projesi ile Topçalı halkı mahalle içinden geçen tır sorunundan kurtulmuş olacak.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan belediye şu bilgiyi verdi:

Kdz.Ereğli’nin organize sanayi bölgesi bölgesinde yer alan mahallelerinden Topçalı Mahallesi, yıllardır hayali olan Çevre yoluna kavuşuyor. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bugün bölgeye giderek Topçalı halkına müjde verdi ve “Çevre yolu açma çalışmalarına başladık” dedi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert ile Topçalı mahallesine giden Başkan Uysal, çalışmalarına başlanan çevre yolu ile ilgili bilgi aldı.

Topçalı Mahalle halkına müjde veren Başkan Uysal; “Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalara giden tırlar Topçalı mahallemizin içinden geçiyor. Burada mahalle halkımızın en büyük sorunu çevre yolu sorunuydu. İstimlak çalışmalarının bitmesinin ardından yaklaşık 1 kilometrelik çevre yolunu açma çalışmalarına başladık. Mahallenin arka tarafından geçecek olan bu yoldan tırlar geçecek ve mahalle içine girmeyecekler. Böylece Topçalı halkı rahat bir nefes alacak” dedi.

Topçalı Mahalle Muhtarı Şakir Başol’da, Başkan Hüseyin Uysal’a teşekkür ederek; “Bu çevre yolu projesi yıllardır hayalimizdi. Artık bu hayalimiz gerçeğe dönüşüyor. Çevre yolunu açtığı için Sayın Belediye Başkanımıza Topçalı halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.