YAKLAŞIK 400 KİŞİNİN GEÇİMİNİ SAĞLADIĞI TARIM ARAZİLERİNE KABUL EDİLEN İMAR REVİZYONUNA GÖRE TREN GARI YAPILACAK OLMASINA MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ.

 

Kdz.Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil olan Topçalı Mahallesi'nde imar revizyonuna göre tren garı yapılacak olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. İlçenin organik yaş sebze ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladıklarını İstanbul ve Ankara'ya malzeme gönderdiklerini söyleyen vatandaşlar tren garı yapılmaması için her türlü yasal hakları kullanacaklarını söylediler.

400 KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Yaklaşık 400 kişinin geçimini bu arazilerden yetişen ürünlerle sağladıklarını belirten mahalle sakinlerinden Hüseyin Aksoy (60), Gülüç ırmağı kenarında bulunan tarım arazilerinin elverişli olduğunu söyledi. Gülüç ırmağının geçtiği noktalara hayat dağıttığını belirten Aksoy, Ereğli'nin organik yaş sebze ihtiyacının yüzde 40'ını karşılamaktayız aynı zamanda haftanın ki günü Ankara Çankaya ve İstanbul Şişli organik pazarlarına araçlarla yaş sebze göndermekteyiz. Daha önce burası 4. sınıf arazi idi alan bazında verilen desteklerden yoksundu İl ve İlçe Tarımın kurduğu komisyon 1. Sınıf araziye buraları dönüştürmüştür. Bizler Ereğli'nin gelişmesini engelleme gibi bir niyetimiz yoktur, yapılan imar düzenine de karşı değiliz.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Bu tarıma elverişli, sulu tarımın yapıldığı araziler tren istasyon ve sac depolama alanları yapılmasına karşıyız buna kesinlikle izin vermeyeceğiz, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu projenin alternatifleri düşünülmelidir. Tüm toplumu bölge halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Belediye Başkanımız mahalle olurken biz köylümüze vermiş olduğu sözü hatırlatmak istiyoruz. 'Köyünüz tarım alanı içerisinde kalacak herkes bağında bahçesinde çalışacak' demişti. Benim mahalle halkım gürültüden rahatsız oluyor diye organizeye giden tırlar için yolu kapatan başkan nasıl olurda tren garına izin verir buna aklım almıyor. Tren geçmesine bir şey demiyoruz ama Erdemir'in bu alanları depolama alanı haline getirilmesine karşıyız. Burası Erdemir'in depolama alanı değildir, burası trenlerin konakladığı kaldığı bir yer değildir. Burası tarıma elverişli ender bir yerlerdin biridir. Kriz Ereğli'de kriz had safhada, Tersanelerde pek çok işçimiz işsiz kaldı, gençlerimiz çocuklarımız işinden oldu şimdi köylerine gelip seralarında bir şeyler yapıp aile bütçesine katkıda bulunuyor çoluk çocuğunu okutuyor. Bu yörenin çocuğu milletvekilimiz Ercan Candan 'dan bu projeye alternatif bir çözüm bekliyoruz sözleri ile konuştu.

DEVLETİN YÜKÜ AĞIR

58 yaşındaki Cazibe Arslan'da devletten herhangi bir destek istemediklerini vurguladığı konuşmasında, Biz çalışmayı seven insanlarız, arazimiz verimli. Devletten hiçbir katkı almadan biz milletimize hizmet ediyoruz. Bunun üstüne köyün arazisine tren istasyonu yaparlarsa çok üzülürüz, biz buna da karşıyız. Bizim istediğimiz Başbakanımızdan milletvekilimizden belediye başkanımızdan bizlere destekçi olmalarıdır. Biz çalışmaktan aciz değiliz, çoluk çocuğumuzun rızıkı için çabalıyoruz. Zaten fabrikaların kirli suyu akıyor diye rahatsız oluyorduk şimdi bu alanların gitmesi ile karşı karşıyayız. Biz 100 kuruş devletten destek almadık istemiyoruz da, devletin yükü ağır, biz kendi yağımız ile kavrulmaya çalışıyoruz dedi.