Kdz.Ereğli'de kahvehanede kumar oynadıkları, maske takmadıkları ve sosyal mesafeyi ihlal ettikleri gerekçesiyle 10 kişiye 20 bin 103 lira ceza verildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ilçe merkezinde ruhsatı olmadığı tespit edilen kahvehanede kumar oynandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Konuya ilişkin Zonguldak Valiliği'nden verilen bilgi şu şekilde:

"Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince, ilçemizde bulunan ruhsatsız kahvehanelere yapılan uygulamada, 10 şahsın Koronavirüs tedbirlerine aykırı olarak, bir araya geldikleri ve kumar oyun oynadıkları görülmüş ve 200 TL paraya el konulmuş ayrıca kapalı alanda sigara içtikleri tespit edilmiştir.

Yapılan kimlik kontrolünde K.K. (63), M.D (34), E.D. (33), F.B. (45), M.A (46), C.Ş. (58), Ç.T.(42), C.Y. (55), Y.K (58) ve U.Ş. (30) isimli şahısların her birine 900 TL, kahvehane içerisinde kumar oynadıkları tespit edilen 4 kişiye 5.344 TL ayrıca iş yeri sahibine 3.180 TL olmak üzere, toplamda 20.103  TL idari para cezası uygulanmış, iş yeri faaliyetine son verilmiştir.  Kapalı alanda sigara içilmesi ile ilgili idari para cezası düzenlenmiş olup, iş yerinin mühürlenmesi ile ilgili gerekli yazışmalar yapılmıştır. Toplum sağlığını korumak adına konulan kurallara uymayanlarla mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir."