Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) açık bulunan kadrolara atanmak üzere 2 bin gelir uzman yardımcısı alacak. Zonguldak’ta ise açık bulunan kadrolara toplam 130 kişi alınacak.

 

Başvuracak adayların hukuk, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme mezunu olması gerektiği belirtilirken Zonguldak İl merkezinde 55, Çaycuma 20, Devrek 20, Ereğli 35 olmak üzere toplam 130 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde:

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katına kadar aday giriş sınavına alınacaktır. iriş sınavının yazılı bölümü 28 Aralık 2013 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres; e-Devlet portalı www.turkiye.gov.tr ile Gelir İdaresi Başkanlığı www.gib.gov.tr internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, En az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakülte/bölümlerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen 4 yıllık fakültelerden birini son başvuru tarihi itibariyle bitirmiş olmak, 01.01.2013 tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1978 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, ÖSYM tarafından 07-08 Temmuz 2012 ve 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS P35 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, Süresi içinde başvurmuş bulunmak.