Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine Ankara’da devam edildi.

Kamu-İş binasında gerçekleştirilen TTK 24. Dönem TİS Görüşmelerinin 6. oturumuna Kamu-İş Yetkilileri, TTK TİS Komisyonu üyeleri, GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile GMİS Şubelerinin Başkanları ile TİS Komisyonu üyeleri katıldı. Kamu-İş ile GMİS arasında sürdürülen görüşmelerin 6. oturumunda görüşülen maddelerden  8’i üzerinde anlaşma sağlandı. 6 oturum sonunda kabul edilen toplu iş sözleşmesi maddesi toplam 60 oldu. Toplam 82 maddeden oluşan TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin bir sonraki toplantısı daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacak.

 

MTA 14. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ

 

Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayacak 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine 5 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da devam edildi. MTA Toplu İş Sözleşmesi’nin 4. oturumuna Kamu-İş Yetkilileri, TTK TİS Komisyonu üyeleri, GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile GMİS MTA Şubesi Başkan ve yöneticileri ile TİS Komisyonu üyeleri katıldı. Kamu-İş ile GMİS arasında süren görüşmelerde kabul edilen toplam madde sayısı 47 oldu.  MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi toplam 78 maddeden oluşuyor.