Kdz. Ereğli Topçalı Mahallesi Şıh Köyaltı mevkisinde toplam 7 bin 685,88 metre kare tarım arazisi icra yolu ile satışa çıkarıldı.

Alınan bilgilere göre, 2/7/2012 tarihli 1/1000 ölçekli revizyon imar planında taşınmazın bir kısmı sanayi ve depolama alanında bir kısmı da Devlet Demiryolları alanında kalan, tarım arazisinin kıymeti ise 1 milyon 154 bin 82 lira olarak belirlendi.

İhale Ereğli Adliyesi Mezat Salonu'nda birinci satış günü 18 Ekim tarihinde saat 10.00'da ikinci satış günü ise 12 Kasım 2021 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Detaylar ise şu şekilde:

"Zonguldak İl, Ereğli İlçe, 1376 Ada, 81 Parsel, TOPÇALI Mahalle/Köy, ŞIH KÖYALTI (SUBAŞILIK) Mevkii, Taşınmazın niteliği arsadır. Taşınmaz belediye sınırları içinde ve imar planı dahilinde olduğundan arsa özelliğine sahiptir. Taşınmaz yol, su, elektrik, ulaşım, aydınlatma, ısınma, kanalizasyon ve çöp toplama gibi belediye hizmetlerinden özel bir masraf gerektirmeden istifade eder. Taşınmaz Kdz. Ereğli şehir idari ve ticari merkezine takriben 5 km. mesafede yer almaktadır. Taşınmaz şehircilik yönünden gelişmekte olan bölgede kalmakta olup çevresinde sanayi amaçlı kullanılan yapılar bulunmaktadır. Taşınmazın zemini düz olup her türlü inşaat yapımına elverişlidir. Malzeme nakliye kolaylığı vardır. Parsel topoğrafik olarak düz, geometrik, olarak dikdörtgen forma yakın formdadır. Zemini nebati topraktır. Belediye hizmetlerinden istifade etmektedir. Kot olarak yol seviyesinde olup taşınmazın imar yolları henüz açılmamıştır. Taşınmaz Topçalı mahalle sınırları içerisinde olup yerleşim alanı dışında kalmaktadır. Taşınmazın toprak yapısı killi-tınlı az taşlı (%27-40 kil%20-40 kum içeren) toprak derinliği 20-30 cm, eğimi %3-5 (düz) arasında, humus tabakası içermeyen ağır bünyeli, organik maddelerce zengin, su tutma kapasitesi yüksek, toprak profili orta derinlikte olup, kahverengi satıh toprağı ile açık kahverengi veya sarımsı kahverengi granüller strüktürde kuru iken elde zımpara etkisi gösterir, yaş iken yapışkanlığı az bir yapıdadır. Taşınmaz ulaşımı kolay bir konumdadır. Taşınmaz üzerinde hali hazırda durumda ekonomik değere sahip herhangi bir zirai ekili bulunmamasına karşılık üretim yapılmak amacıyla pulluk derinliğinde sürüm yapıldığı tespit edilmiş olup üzerinde 2 adet 15-20 yaşında ceviz bulunmaktadır. Toplam değeri 1.200,00 tl. Arsa değeri 1.152.882,00 tl +ağaç değeri:1.200,00 tl toplam değer:1.154.082,00 dir."