Konuya ilişkin Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde: Belediye binasındaki sabah kahvaltıda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Belediye Sosyal İşler Müdürü Namık Şahin ve Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ile buluşan Gençlik Meclisi Başkanı Esra Demiray ve öğrenciler, hazırladıkları projeyi anlatarak yapacakları gıda dağıtımı organizasyonu hakkında bilgi verdiler. 

 

AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ENGEL YOK

Başkan Uysal Gençlik Meclisi ile yapacakları birçok ortak proje olduğunu hatırlatarak, “Bizler Ereğli’yi sizin fikirlerinizle yöneteceğiz. Kardeşliğe, dostluğa, dayanışmaya önem verirsek aşamayacağımız hiçbir engel yok. Sizlerden Alemdar Gemisi ve Ereğli’nin Kurtuluşu ile ilgili tüm okullarla işbirliği yaparak konu ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları organize etmenizi ve Alemdar Gemisi’ni anlatan birde tiyatro hazırlamanızı bekliyorum.” dedi.

 

KARDEŞ KÖY OKULLARINA DA YARDIM

Okullardan toplanan gıdaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırma projelerinin Ereğli’ye örnek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Uysal, sosyal belediyecilik anlamında Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi’nin de köylerde oluşturduğu kardeş okullara kitap, defter, kırtasiye ve oyuncak yardımı projesi üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki günlerde bu projenin hayata geçirileceğini söyledi.

 

BAŞKAN UYSAL’I DUYGULANDIRAN OLAY

Öğrenciler hazırladıkları gıdaları poşetleyerek belediyenin araçlarına yükledi. Bu sırada Başkan Uysal’da çocuklara yardım ederken, bir öğrencinin evinden pet şişe içindeki fasulyeyi alıp başkanlık makamına koyacağını söyleyerek,  “Bizim insanımız merhametli. Lokmasını paylaşır. Bunun benim için anlamı çok büyük. Ben bunu gördükçe duyarlı gençlerimizi hatırlayacağım” dedi. Başkan Uysal bir pet şişe fasulyeye karşılık bir çuval yardım sözü de verdi.

 

EVLERİNDEN KONSERVE VERENLER DE VAR

Gençlik Meclisi Başkanı Esra Demiray ve Gençlik Meclisi Meclis Üyesi Mehmet Ali Yılmaz, Kız Meslek, Sağlık Meslek, İMKB ve Merkez Anadolu Liselerinden öğrencilerin bağışladığı gıdaların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması projesinde evlerinden konserve gıda veren duyarlı insanlar olduğunu hatırlattı.

 

HARÇLIKLARINDAN GIDA ALAN ÖĞRENCİLER VAR

Bazı öğrencilerin harçlıklarından biriktirdiği parayla gıda yardımında bulunduğu vurgulayan Demiray, 70 aileye gıda dağıtımı yapacaklarını ifade ederken, bu meclisi kurduran ve kendilerinin sürekli yanında olan Başkan Uysal’a da verdiği her türlü destekten dolayı da teşekkür etti. 

Öte yandan öğrenciler poşetledikleri gıdaları belediye araçları ile mahallerdeki evlere teslim ederken, ihtiyaç sahiplerinden hayır duası ve teşekkür aldı.