Ereğli TSO Başkanı Tetiker, gündemde yer alan gelişmeleri değerlendirdi, Erdemir ile yerel tedarikçiler arasında gerçekleştirilen toplantıya ilişkin bilgiler verdi.

 

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında gündemde yer alan gelişmeleri değerlendirdi. Odalar Borsalar Birliği’nin 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği genel kurulun heyecansız geçtiğini belirten Tetiker, dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krize dikkat çekti. Türkiye’nin dünyaya yaşanan krizi ağır hissettiğini söyleyen Tetiker, “Amerika'nın dünyaya vermiş olduğu para hadisesi bu saatten sonra daralır ve daralacaktır. Bundan önceki günlerde dünyaya verdiği pompaladığı dolarlar bundan sonra daralma göstermiştir. Herhangi bir yatırım herhangi bir işe başlarken çok daha dikkatli davranmakta yarar var” dedi.

 

“TÜCCAR MAĞDUR OLDU”

Dünyada çelik sektörünün farklılık arz etmesinin tüccarı mağdur ettiğini açıklayan Tetiker, “Mağduriyetin sonunda bir takım sıkıntılar oldu. Çare olarak da yapılmayacak diye hiçbir şey yok, mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz. Hayatta her şeyi kaybedin ama umudunuzu kaybetmeyin, umutsuz yaşanmaz” sözleri ile konuştu.

 

ERDEMİR-TEDARİKÇİLER TOPLANTISI

Erdemir ile yerel tedarikçiler arasında Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantının faydalı olduğunu ve faydalı sonuçlar çıkarabilmesi için diyalogun devam etmesi gerektiğini söyleyen Tetiker şu ifadelere yer verdi: “Kuruluşundan bugüne kadar hem işsizlik bakımından hem kendi değerlerimiz açısından Erdemir bize çok şeyler kattı. Bunun devamı özelleşme ile birlikte mümkün olduğu kadar biz ne kadar da gayret etsek profesyonel idarecilikten dolayı toplumsal bir barış toplumsal bir birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz. Erdemir ile bir toplantı gerçekleştirdik. Tedarikçiler ile Erdemir yetkililerini buluşturduk, güzel bir toplantı oldu. İş hayatında arkadaşların özel sıkıntıları da olabileceğinden basına kapalı yapıyoruz. Tedarikçilerin imalatçıların Erdemir ile ilişkileri mümkün olduğu kadar desteklenmesi gerekiyor. Erdemir'in yaklaşımları gayet iyi. Sonuç almamız için hep birlikte bunu markaja alıp takip etmemiz gerekiyor. Erdemir için yatırım yapmış olan sanayicilere sahip çıkmak gerekir. Neden kendi yatırımcımızı desteklemeyelim, sahip çıkmayalım. Sac ticareti bitmiş, sabırla doların belirli bir dalgalanma hadisesinden ziyade doğru bir çizgiye gelmesini bekleyeceğiz. Ortam sağlandıktan sonra sac ticareti olur. Erdemir bize bu saatten sonra ne kadar destek verirse versin yine zorlanırız”

 

EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİNE SOSYAL TESİS

Ereğli Eğitim Fakültesinin sosyal tesis binasını yapıyoruz, bu sosyal tesis binasını yemekhane ve kantinini Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptırıyoruz. Rektör bize geldi ve bize söz ilk etapta öğrenci sayısını 3 ardından da 10 bine çıkartma sözü verdi. Bu rakama ulaşılması küçük esnafın rahatlaması anlamına gelir.

 

“BÖYLE MEMLEKET OLMAZ”

Ne siyasi ne ekonomik ne arkadaşlık olarak bir birlikteliğimiz var böyle bir memleket olmaz. Acılar insanları birbirine bağlar derler bu kadar sıkıntıdan sonra bağlanır mıyız birbirimize kucaklaşırmıyız bilemiyorum. Siyasetçilerin Ereğli daha çok vakit ayırması gerekiyor.

 

ÇİN GEZİSİ ORGANİZASYONU

Çin'de makina ve teknoloji fuarı düzenlendi. Kendi üyelerimizi götürelim bilgi sahibi olsunlar dedik. Milletvekilimizin bir talebi var. KOSGEB gezi masraflarının 2 bin TL'ye kadarlık kısmını karşılıyor. Çin devleti ile ilgili üye olma kararı çıktı yönetim kurulundan. Avrupa ülkelerinden de seçebileceğimiz üyelik var. TSO olarak tüzük gereği bir aidat ödüyorsunuz, bu üyeliğin ardından karşılıklı ticari ilişkiler yapılabiliyor. Üyelik olduktan sonra heyetler arası birliktelik sağlanabiliyor.