Batı Karadeniz İşbirliği Platformu (BKİP) 16. Toplantısı Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BKİP’in toplantılarda görüştüğü kararları biran önce uygulamaya aldırabilmesi için daha özverili ve daha sonuç alıcı çalışma yapması bekleniyor.

 

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) önderliğinde kurulmuş olan BKİP’in Alaplı’da yapılan 16. Toplantısında ev sahibi Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan, yoğun katılımdan dolayı teşekkür edip, ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

 

BKİP BAŞKANLAR DÜZEYİNDE TOPLANACAK

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel yaptığı açış konuşmasında istikrarlı şekilde toplantıları sürdürdüklerini hatırlatarak, somut şeylerin ortaya çıkmasından dolayı sevindiklerini vurguladı. Batı Karadeniz İş Birliği Platformunu bir ileriye getirip başkanlar düzeyine senede 2-3 sefer yapmayı düşündüklerini belirten BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, “Bu ay Valimizin başkanlığında ilk toplantıyı gerçekleştireceğiz. Böylelikle çalışmalarımızı aktarma ve onların desteğini daha çok almayı amaçlıyoruz. Bölgemizin gelişimine daha çok katkı vermek istiyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel çalışmalar yapar ve bölgemizin gelişimine katkılar veririz” dedi.

 

BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel’in konuşmasının ardından ihracat çalışmaları, İnovasyon Çalıştayı ve Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Başkanlar toplantısı hakkında bilgiler verilip görüş alışverişinde bulunuldu.

 

ZONGULDAK’TA İHRACAT ZİRVESİ…

BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk, ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak yılda 1-2 defa gerçekleştirmesi planlanan İhracat Zirvesi Programıyla ilgili bilgi verdi. Programı bir günlük ve 4 oturumlu olarak düşündüklerini belirten Öztürk, bölgeden en iyi ihracat yapanların tecrübelerini paylaşacaklarını ifade etti. Mevcut ihracat yapıp, ihracatı geliştirmek isteyenlerle ihracat yapmayı düşünenlerin İhracat Zirvesi’ne davet edileceğini söyleyen Öztürk, Mayıs ayı içinde programı netleştireceklerini vurguladı.

 

3 BOYUTLU BİR FİLM

BKİP Üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantıda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen konuşan Genel Sekreter Renda Okay, Zonguldak’ı sadece kömürle anılan bir il olmaktan kurtarmak gerektiğini belirterek, “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentin tanıtımını sağlayacak 3 boyutlu bir film üzerinde çalışıyoruz. Eski evlerin restore edilmesi ve zılbıt, kestane balı gibi tatlarımızın tanıtımı yapılmalı. Teleferik gibi değişik ve doğal güzelliklerimizi ön plana çıkartan çalışmalar” dedi.

 

KATILIMCILAR

Daha sonra sırayla BKİP üyeleri genel projeler ve bölgeleriyle ilgili görüşlerini belirtip öneriler getirdiler. Toplantıya, BAKKA genel Sekreteri Faruk Tezel, BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk, Zonguldak TSO genel Sekreteri Renda Okay, Zonguldak TSO Basın Danışmanı Osman Sav, Bartın TSO genel Sekreteri Mustafa Soyal, Bartın TSO Proje Sorumlusu Cengiz İzler, Kdz. Ereli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, KOSGEB Kdz. Ereğli Sinerji Merkezi Uzmanı Kubilay Aslangörür, Devrek TSO genel Sekreteri Cihat Yaban, Devrek TSO Sivil Memuru Murat Akar, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Aslan, Zonguldak İş Adamları Genel Sekreteri Hasbi Uzan, Ereğli İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Özdemir, Kdz. Ereğli organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gürdal Dağlı, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Eren, Ereğli İş Geliştirme Merkezi Müdürü Sefer Köse, KGF Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat Kıcıman, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Uzmanı Serhat Saygın, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Uzman Yardımcısı Talip Karakaya ve Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney katıldı.   

 

(Haber Merkezi)