Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları olağan toplantısını 30 Mart 2012 tarihinde Ankara JW Marriott Ankara Hotel, Ancyra Toplantı Salonunda saat 11.00'de gerçekleştirecek.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamaya gore gündem maddeleri ise şu şekilde olacak: Açılış ve Divan Teşkili, Toplantı Tutanağının ve Sair Evrakın İmzalanması Hususunda Teşkil Edilen Divana Yetki Verilmesi, 2011 Yılına Ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Raporu'nun Okunması ve Müzakeresi, Bağımsız Denetleme Kuruluşu Raporu'nun Okunması ve Müzakeresi, 2011 Yılı Bilanço ve Kar-Zarar Hesaplarının Okunması, Müzakeresi ve Tasdiki, 2011 Yılı Karının Taksim ve Tevzii ile İlgili Teklifin Görüşülerek Karara Bağlanması, Dönem İçinde Açılan Yönetim Kurulu Üyeliğine Yapılmış Olan Seçimin Onaylanması,  Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerin İbra Edilmeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerin Ücretlerinin Tespiti, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Seçim Yapılması, Denetçiliklere Seçim Yapılması, Bağımsız Denetleme Kuruluşu Seçiminin Onaylanması,  Türk Ticaret Kanunu'nun 334 ve 335. Maddeleri Uyarınca Yönetim Kurulu Üyelerine Yetki Verilmesi, Ana Sözleşmenin 37'nci Maddesi Uyarınca Şirket Bilançosunda Yer Alan Statü Yedeklerinin Cari Yıl İçerisinde yahut Gelecek Yıllarda Tamamen Dağıtılması ve/veya Bedelsiz Sermaye Artırımında Kullanılması Hususunun Görüşülerek Karara Bağlanması, Şirket Tarafından 3. Kişiler Lehine Verilmiş Olan Teminat, Rehin ve İpotekler Hakkında Genel Kurulun Bilgilendirilmesi, Yıl İçinde Yapılmış Olan İlişkili Taraf İşlemleri Hakkında Genel Kurulun Bilgilendirilmesi, Şirketin Bağış ve Yardım Politikasının Genel Kurulun Onayına Sunulması ve Yıl İçinde Yapılmış Olan Bağışlar Hakkında Genel Kurulun Bilgilendirilmesi, Şirketin Kar Dağıtım Politikasının Genel Kurulun Onayına Sunulması, Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Üst Düzey Yöneticilerinin Ücretlendirme Esasları Hakkında Genel Kurulun Bilgilendirilmesi, Dilek ve Temenniler.

 

ERDEMİR'DEN HİSSEDARLARA AÇIKLAMA

Erdemir'den hissedarlara yönelik yapılan çağrı ise şu şekilde: Ortaklarımızın Genel Kurula katılabilmeleri için; 15 Mart 2012 - 23 Mart 2012 tarihleri arasında, yatırım hesaplarının bulunduğu aracı kuruluşlara müracaat ederek, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) nezdinde hisselerini, blokaj süresi 30 Mart 2012 Cuma günü saat 18:00'da sona erecek şekilde (Genel Kurul toplantı tarihi akşamına kadar) bloke ettirmeleri ve hisselerini bloke ettirdiklerini gösteren belgeleri, en geç 23 Mart 2012 Cuma günü saat 18:00'a kadar Eskişehir Devlet Yolu No:12 Söğütözü/ANKARA adresindeki Şirketimiz Merkezi'ne başvurarak tevdi etmeleri ve Giriş Kartı almaları gerekmektedir. Bu hususlara uymayarak istenilen belgeleri yukarıda yazılı süre içinde Şirketimize tevdi etmeyen ortaklarımızın Genel Kurula katılmalarına Türk Ticaret Kanunu'nun 360. maddesi hükmü engel bulunmaktadır. Kayıtlı belgeleri süresinde tevdi eden ortaklarımız, bizzat veya örneği aşağıda yer alan vekaletnameyi S.P.K.'nın  09.03.1994 günlü Resmi Gazete'de yayınlanan Seri:IV, No:8 Sayılı Tebliği çerçevesinde Noterden düzenletip Şirketimize tevdi ederek vekilleri marifeti ile toplantıya katılabilirler. 2011 yılına ilişkin Bilanço, Kar-Zarar Hesabı ile Yönetim Kurulu ve Denetçiler Raporları 15 Mart 2012 tarihinden itibaren Eskişehir Devlet Yolu No:12 Söğütözü/ANKARA adresindeki Şirketimiz Merkezi'nde ve şubelerimizde tetkike açık tutulacak ve bu belgelerin birer örneği müracaat eden hissedarlarımıza verilecektir. Keyfiyet Sayın Hissedarlarımıza duyurulur.