İLÇEDE AKTİF OLARAK GAZETECİLİK YAPANLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU, ORTAK BİR AÇIKLAMA YAPARAK, ALAPLI GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN ISTIFA ETTİKLERİNİ AÇIKLADILAR.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Alaplı Gazeteciler Derneği’ne üye gazetecilerin yarıya yakını, ortak bir açıklama yaparak, dernekten istifa ettiklerini, gerçek gazetecilerin yer alacağı yeni bir oluşumla yola devam edeceklerini açıkladılar.

Bugün yapılan olağanüstü genel kurulda, seçim sonucunu gerçek gazetecilerin değil gazeteci olmayanlar ve ilçeyle herhangi bir bağı bulunmayanlar tarafından belirlendiğini belirten gazeteciler, derneğin gerçek basın emekçilerini temsil etme selahiyetini tamamen kaybettiğini ifade ettiler.

Metin Mudanya, Yasin Ören, Mehmet Öztürk, Tuncay Tokay, Hasan Haşıl, Fedai Kaçar, Gürol Öztürk, Erdoğan Kutlu, Cem Sürmeneli, Aydın Ayhan, Göksel Özgümüş ve Rabia Öztürk imzasıyla yapılan ortak açıklamada, “15 Ocak Cumartesi günü yapılan Alaplı Gazeteciler Derneği Olağanüstü Genel Kurulunda, çoğunluğu gazeteci olmayanlar ve ilçe dışından üye olanların oylarıyla sonuç belirlenmiş, maalesef bu mesleğin yıllardır kahrını çeken ilçenin gerçek basın emekçileri saf dışı bırakılmıştır. “ denildi.

Açıklamada, Alaplı ‘da bilfiil gazetecilik yapan gerçek basın emekçilerinin iradesinin değil, gazeteci olmayanların ve ilçeyle herhangi bir bağı bulunmayanların iradesinin sandığa yansıdığına işaret edilerek, “Daha önce, defalarca bu mesleği bilfiil bu ilçede yapan meslektaşlarımızdan kurulu bir yönetim kurulu listesiyle seçime gidilmesini arzuladığımızı, bu derneğin bir tek kişiden ibaret olmadığını söylememize rağmen, uyarılarımıza kulak asılmamış, alıştığımız üye yazımı ve üye ihracı manevralarıyla seçimin kazanılması mübah sayılmıştır. “ ifadelerine yer verildi.

ALAPLI AKTİF GAZETECİLER DERNEĞİ KURULACAK

Gerçek gazeteciler tarafından temsil edilen yeni bir dernekle devam edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu sonuçla, kazanan maalesef Alaplı ve Alaplı’daki gerçek basın emekçileri olmamış, sadece birileri egolarını tatmin etmiştir. Demokrasiye olan inancımız sonsuzdur ancak maalesef kongrenin sonucunu mesleğin içinde olanlar değil, mesleğin dışında olanlar ile, ilçeyle herhangi bir bağı olmayanlar belirlemiştir.

Bu mesleği yıllardır bu ilçede bilfiil icra eden ve üye manevralarıyla saf dışı bırakılan bizlerin, artık Alaplı Gazeteciler Derneği çatısı altında, teşkilatlı birlikteliğini koruma imkanı maalesef kalmamış, ortaya çıkan bu sonuçla, dernek gerçek basın emekçilerini temsil etme selahiyetini tamamen kaybetmiştir.

Bu nedenle, bu mesleğin yıllardır bu ilçede kahrını çeken basın emekçileri olarak, Alaplı Gazeteciler Derneği’nden istifa ettiğimizi ve yeni bir oluşumla (Alaplı Aktif Gazeteciler Derneği) yolumuza devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Alaplı Aktif Gazeteciler Derneği “