Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, Zonguldak, Ereğli, Kilimli, Gümeli, Kandilli, Bakacakkadı, Amasra ve Kumluca Belediyelerinde toplu sözleşme çalışmalarının başladığını bildirdi.

 

Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Erol Yılmaz, Zonguldak ve Bartın’da örgütlü sendika olarak 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri sonucu göreve gelen tüm belediye başkanlarına başarı temennisinde bulundu. 30 Mart tarihi itibari ile Zonguldak ilinde Zonguldak Belediyesi, Kdz. Ereğli Belediyesi, Kilimli Belediyesi, Gümeli Belediyesi, Kandilli Belediyesi, Bakacakkadı Belediyeleri ile Bartın ilinde Amasra ve Kumluca Belediyelerinde yetkili sendika olarak Toplu Sözleşme çalışmalarına başlandığını ifade eden Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“EN ÇOK ÜYEYE SAHİP”

“Bu belediyelerimizde yetkili sendika Tüm Bel-Sen’dir. 4688 sayılı kanunun 30. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendine göre her yıl 15 Mayıs tarihi itibari ile Valiliklerimizin İl Mahalli İdareler Müdürlüklerinde en çok üyenin hangi sendikaya ait olduğu tespit edilip tutanaklar tutularak imza altına alınmaktadır. 15 Mayıs 2013 tarihinde Zonguldak Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nde yapılan tutanaklarla da en çok üyeye sahip sendika Tüm Bel-Sen’dir. İlgili kanun gereği belediyelerimiz de sözleşme yapma yetkisi en çok üyeye sahip olan sendika ile yapılabileceği kanun gereğidir. Tüm Bel -Sen Zonguldak şubesi olarak yetkili olduğumuz belediyelerimizde üyelerimiz adına toplu sözleşme çalışmalarımız devam etmektedir.

 

KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Belediyelerimiz de üyeler adına yapılacak sözleşmeleri yetkili sendikaların imzalayacağı ilgili kanunda da belirtilmektedir. Anayasamızdan kanunlarımızdan ve uluslararası sözleşmelere dayanarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılık ve azimle devam edilecektir.  Tüm Bel-Sen Zonguldak şubesi olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Tüm Belediye başkanlarımıza tekrar başarılar diliyor ve yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin tüm belediyelerimize ve üyelerimize hayırlı olması inancı ile hepinize saygılar sunuyorum”

 

(Haber Merkezi)