AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, yaptığı açıklamada, 3.Yargı Paketi ile ücretsiz sağlık bakımından, eşit maaş bağlanmasına, hibelerden vergi alınmamasından ücretsiz toplu taşımaya yenilikler yapıldığını, söyledi. 

TBMM'de görüşülen 3. Yargı paketinde, şehit yakını, gaziler ve terör mağdurlarını yakından ilgilendiren yasaların çıkarıldığın anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Terörle mücadelede sona yaklaşıldığının en güzel göstergesi olarak nitelediği yasada, şehit yakınlarını yakından ilgilendiren önemli konulara yer verildiğini bildirdi.


Özcan Ulupınar yaptığı açıklamada, Düzenleme olarak şehit yakınlarına bekar olanlar dahil ikinci iş imkanı sağlanacak. Gazilere ve terör mağdurlarına aylık bağlanırken daha önce ki dönemde lise, üniversite, ilkokul mezunları farklı dereceden maaşa bağlanıyordu. Yeni düzenlemeyle bu farklılığın ortadan kaldırılarak mezuniyet ayrımı yapılmadan hepsine 9/1'inden maaş bağlanacak.
Böylelikle bir adaletsizliğin de önüne geçilecek. Şehit yakını ve gazilere yapılacak olan her türlü hibelere vergi muafiyeti getiriliyor. Ayrıca toplu taşıma araçlarından şehit yakınları ve gaziler ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Yasayla birlikte er ve erbaşlardan muhtaçlık belgesi istenmeyecek. Bu da yeni yasayla otomatikman kaldırılarak gelirleri asgari ücretin üzerinde olmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Gazilerin ortez, protez gibi sağlık bakım ihtiyaç ve malzemelerinden herhangi bir ücret alınmayacak. Malulen emeklilik için başvuran ama henüz malullüğü kesin ispat edilmemiş olan kişilerin aradaki süreçte yeni düzenlemeyle tüm sosyal yardımlardan ve sağlıktan yararlanabilecek. Kendine bakamayacak derecede sağlık sorunu olan gazilerimize evde bakım ücreti dediğimiz iki asgari ücret bağlandı. Bu manada şehit yakınları, gaziler ve terör mağdurlarının haklarına sahip çıkan milletvekillerine bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.
Terörle mücadele esnasında şehit düşen şehit yakını ve terör mağdurlarına ilişkin yasanın uzun süredir beklenilen bir yasa olduğunu belirten Ulupınar, Meclisimiz uzun bir mesai saati gösterilerek 3. Yargı paketindeki yasaların çıkması için tüm milletvekilleri kesintisiz olarak çalıştı. Meclis tatile çıkmadan şehit yakını, gaziler ve terör mağduru vatandaşlarımızın beklediği bu yasayı çıkarmak için tüm gayretimizle çalıştık.
Bu yasanın geçmesine destek veren başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin olmak üzere tüm komisyon üyelerine, tüm parti temsilcilerine şehit yakını, gaziler ve terör mağduru vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum diye konuştu.