Zonguldak Rotary Kulübü ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen "Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi" programı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda başladı. Önceki gün Zonguldak TSO Toplantı Salonu'nda başlayan seminerin açılış konuşması yapan Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Meltem Gürbüz, kulübün kurulma amacı ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Gürbüz, konuşmacı olarak katılan konukların titizlikle belirlendiğini ve insanların aklından geçmeyen, ilgi alanı olmayan konularla ilgili bilgilendireceklerini belirtti.
Seminerde ilk sunumu, Zonguldak Çevre ve Koruma Derneği Başkanı ve Rotary Kulübü Dönem Başkanı Meltem Gürbüz verdi. Gürbüz, özellikle kış aylarında kalorifer kullanımı sonucu meydana gelen kirliliğin yanı sıra Zonguldak'ta da tedbir alınmaması halinde susuzluk yaşanabileceğini söyledi.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydın Mugan, "Evrensel Bilim ve Sanat" konulu sunumunu Leonardo Da Vinci örnekleri vererek anlattı. Daha sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlker Kömürcü, insanların müziğe olan saygısı ve müzik konusunda katılımcılara hitaben görüşlerini söyledi. Program sonrası katılan konuk ve öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.

SEMİNER 5 ARALIK'TA SON BULACAK

Yaklaşık iki ay sürecek seminer, 5 Aralık'ta sona erecek. Eğitimler, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin öğretim üyeleri, kentin saygın işadamları, sanat ve düşün dünyasının seçkin bireyleri tarafından aktif sunumlarla gerçekleştirilecek. Yapılan eğitim çalışmasında, "Çağdaş Liderlik ve Temelleri, Meslek Etiği İletişim, Etkileşim ve Sorun Çözme, Yaratıcılık, Girişimcilik, Zaman Kullanma, Çevre Duyarlılığı, Kendini Anlatmak, Fotoğraf Sanatı, Tu-rizm, Görgü Kuralları, Sofra Kuralları,  Atatürkçülük ve Çağdaş Türkiye" konularında seminerler verilecek. Klasik müzik dinletileri sunulacak, Filyos Antik Kenti Gezisi gerçekleştirilecek ve seminer.