Türk Kızılay'ın öncülüğünde; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'paydaş' olduğu Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Öğretmenler Eğitim Programına devam ediliyor. Kdz. Ereğli'de Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleştirilen program ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Nazmiye Uzun şunları söyledi:
Olası afet zararlarını azaltmak, korunma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Türk Kızılay'ı Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,  Diyanet İşleri Bakanlığı, AFAD ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında toplum lideri olarak belirlenen öğretmenlerin eğitimine başlanıldı. Proje, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir. Bu proje kapsamında öğretmenlerin yanı sıra din görevlileri ve muhtarlarda eğitime katılacaktır.
Projeye göre oturumlar şöyle sıralandı:
Maden Mühendisi Şükran Uzun Kırömeroğlu; Toplum liderleri ve toplum katılımı, güvenli yaşam ve Türk Kızılay'ı, afet ile ilgili terimler ve afet yönetimini,
Maden Yüksek Mühendisi Dr. Ayşen Yavuzdoğan; Afetlerde toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları, öğretmenlerin rol ve sorumlulukları, afetlerde psikolojik yardım ve ilk yardım konularını,
Kimya Mühendisi ve kamu yönetimi uzmanı Nazmiye Uzun; Yapısal bilinç, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması ile güvenli davranış hareketleri ve ilkeleri, Jeoloji Mühendisi Şaban Koç da; depremlerin oluşumu, depremde yangı, selden korunma bilinci, heyelandan korunma bilinci, çığdan korunma bilinci ve orman yangınından korunma bilincini anlatarak toplum liderlerini bilgilendirdi.