DSP Zonguldak Gençlik Merkezi Başkanı Sercan Günarslan 'Özgür basın, tam demokrasi demektir' başlığı altında yaptığı yazılı açıklama ile 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
Günarslan, AKP iktidarının iş başında bulunduğu son 7 yıllık dönemde basın özgürlüğü konusunda ciddi geriye gidişlerin söz konusu olduğunu vurgulayan açıklamasında, "Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz Demokratik Sol Parti olarak biliyor ve inanıyoruz ki;
Bu ülkenin Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Yurtsever gazetecileri korkmadan, yılmadan doğruları söylemeye devam edeceklerdir" dedi.
Günarslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Basın özgürlüğü sadece gazetecilere ve basın organlarına tanınan bir hak değildir, Basın özgürlüğü toplumsal bir haktır ve demokrasinin vazgeçilmez gereğidir. Yasal düzenlemelerde bu özgürlükten söz edilmesi, basın özgürlüğünün sağlanabilmesi için kesinlikle yeterli değildir, aynı zamanda basın özgürlüğü önündeki engellerinde kaldırılması gerekir.
AKP iktidarının iş başında bulunduğu son 7 yıllık dönemde ne yazık ki basın özgürlüğü konusunda ciddi geriye gidişler söz konusudur. Türk Ceza Yasasında sansür ve otasansüre yol açan düzenlemeler yapılmış olması, haberlere, yorumlara ve hatta karikatürlere karşı açılan davalarla eleştiri haklarına gösterilen tahammülsüzlük, 80 yaşındaki duayen gazetecilerin bile tutuklanması basın özgürlüğü anlayışıyla bağdaşmamaktadır.
Basında sansürün kaldırılışını kutladığımız şu günlerde maalesef, her gün kendi doğrularına göre basına ders vermeye kalkan, kimi zaman basın mensuplarını azarlamaktan çekinmeyen bir başbakanın varlığı, Türk basını ve Türk halkı için büyük bir talihsizliktir.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz Demokratik Sol Parti olarak biliyor ve inanıyoruz ki;
Bu ülkenin Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Yurtsever gazetecileri korkmadan, yılmadan doğruları söylemeye devam edeceklerdir."