Karadeniz Ereğli'de emekli ve  çalışanların sorunlarını paylaşarak ışık tutmak için kurulan "Karadeniz Ereğli Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" törenle açılıyor.

Hızlı bir ekonomik çöküş içinde bulunan Karadeniz Ereğli'de yaşanan suskunluğa son vermek, emekliler ile çalışanların sorunlarını dile getirmek amacıyla kurulan ve kısa adı KEÇEY-DER olan "Karadeniz Ereğli Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin binası 22 Ekim 2009 Perşembe günü saat 14.00'de düzenlenecek törenle açılıyor.
Başkanlığını Can Rumeli, Yardımcılığını Kenan Kars, Sekreterliğini Adnan Aras, Saymanlığını Tayfun Genç ve üyeliklerini de Çetin Eser, Mustafa Karadeniz ile Şaban Kesikbaş'ın yaptığı Karadeniz Ereğli'ye yeni bir nefes getirmesi beklenen derneğin birinci amacının, ilçedeki emekliler ve çalışanların hayatındaki sorunları paylaşarak ışık tutmak olduğunu ifade edildi. Dernek yönetimi, toplumsal taleplerin dile getirilmesinde üstlendikleri sorumluluğu yerine getirmek için her türlü özveriye açık olduklarını belirttiler.