Kdz.Ereğli Özel Echomar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr.Hülya Karadeniz, Echomar Hastanesi'nin sosyal paylaşım adresinden, "cinsel hastalıkların sebebi nedir ve hangi taraf bulaştırır" konulu açıklamalarına yer verildi.

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkların ihmal edilen bir hastalık olduğuna değinen ve tedavisinin mutlaka tamamlanması gerektiğini belirten Karadeniz'in açıklamaları şu şekilde:

"Cinsel yolla bulaşan hastalıklar toplumumuzda giderek artmakta olup mutlaka tedbir alınması gerekir. Ancak çok fazla ihmal edilen hastalıktır. Hem erkekten kadına hem de kadından erkeğe bulaşabilir. Bize kadınlar hasta olarak başvurduğundan dolayı yollarla eşlerini de tedavi etmek suretiyle her ikisini de tedavi ederiz. Sadece kadını tedavi etmek tedavinin yarıda kalmasına sebep olacaktır. Tedavi bitmediğinden dolayı kadının da enfeksiyonu da bitmeyecektir. Sürekli kasık ağrıları, akıntılar olacaktır. Daha ilerleyen dönemlerde çocuk sahibi olamamaya kadar hastalıklara ve şikayetlere sebep olabilmektedir"