MHP Merkez İlçe Başkanlığı'nın olağan kongresi, önceki gün TTK Memurlar Lokali'nde yapıldı. Kongreye,  MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Iğdır eski Milletvekili Abbas Bozyel, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Kilimli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Gülay, Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün, delegeler ve partililer katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan yaptı.
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abbas Bozyel, kongrede yaptığı konuşmada, işsizlik rakamlarının resmi kayıtlara göre 4 milyon, gerçek sayının ise 16 milyon olduğunu söyledi. Teşvik paketinin açıklandığını anımsatan Bozyel, "Yaklaşık 1,5 yıl önce hazırladığınız teşvik programını global kriz nedeniyle niye şimdi yürürlüğe koydunuz? Ekonomik kriz, çalışan, çiftçi ve emeklilerin yüreğini delerek geçti. 2 milyon aile tarım işini bıraktı. 18 milyon yoksulluk, 2 milyon da açlık sınırında insan var" dedi.
Bozyel, konuşmasında şunları söyledi;

"ARTAN HAYAT
KADINLARININ VEBALİ AKP'NİN"
"Çocuklarımıza tarihi öğretmeliyiz. Bizim yaptığımız kongreler, ülkeyi satanlara karşı 'dur' demek içindir'. Biz kongrelerimizi bu anlamla yapıyoruz. Biz vatanımıza, namusumuza sahip çıkmalıyız. Hırsızlıkları anlatmalıyız. Her gün artan hayat kadınlarının vebali bu hükümetindir. Televizyonda öldürülen çocuklar, kadınlar, tecavüze uğrayan çocuklar, bileziği için öldürülen yaşlı kadınlar, dağda teröristlere, şehirde şehir eşkıyasına teslim edilen bir Türkiye. Damat Ferit Paşa kadar bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan'ın da zararı vardır. İşsizlik resmi kayıtlara göre, 4 milyon, ama 16 milyon işiz var. Zonguldak'ı yeni açıklanan pakette 3 bölgeye, Trabzon'u 4 bölgeye aldınız. Adaletli olmanız gerekir. '1.5 yıl önce hazırladık' dediğiniz teşvik programını global kriz nedeniyle niye şimdi yürürlüğe koydunuz?
Yanı başınızdaki yandaşlarınızı kriz teğet geçti, çalışanların, çiftçilerin, emeklilerin yüreğini delerek geçti. 2 milyon aile tarımcılığı bıraktı. 18 milyon yoksulluk, 2 milyon açlık sınırında insan var. Toplam 20 milyon. Başbakanımız açıklıyor, 'yıllık gelir 10 bin dolar'. Ama artan işsizliğe göre nasıl oluyor bu rakam, belli değil."
MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ise, AK Parti iktidarının 2002 seçimlerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınacağı, Filyos Vadisi Projesi'nin hayata geçirileceği, havaalanının açılacağı, İstanbul-Ankara güzergahı kara yollarının duble yapılması gibi birçok yatırım vaadinde bulunduğunu belirterek, bugüne kadar Zonguldak'a çivi çakılmadığı iddia etti.
Korkutan, şunları söyledi;

"TOPTAN MASAL OLACAK"
"AKP iktidarı 2002 yılında Zonguldak'ta seçimi kazanırken gökten yıldızları vaat etti. TTK'ya işçi, Filyos Projesi, Havaalanı, İstanbul-Ankara yollarını duble yapmak. Birçok yatırım vaat ettiler. Gerekli desteği aldı ve 3 milletvekili çıkardılar. Bugün itibarıyla bakıldığında Zonguldak'a çivi çakılmadığı görülüyor. Esnaf kepenk kapatıyor. Bu yıl merkez ilçede 250 esnaf kepenk kapattı. Ereğli'de 3 bin kişi işten ayrıldı. TTK'ya yatırım yok. Eski ve yeni il başkanları bizim söylediklerimizi, şimdi birbirlerine söylüyorlar. Eski il başkanı, yeni il başkanına, 'Eski arabaya biniyordu, mal varlığını açıklasın' diyor, yeni il başkanı ise eski il başkanına 'o mal varlığını açıklasın' diyor. Benim yaptığım açıklamaların ardından verdikleri cevapta, 'o kendi işine baksın' diyorlar. Sayın Meclis Başkanı Köksal Toptan, Filyos Projesi ile Zonguldak'tan çok oy aldı gitti. Toptan Filyos Vadi Projesi masalından vazgeçmeli. Vazgeçmezse, kendi masal olmalıdır. Biz birlik beraberlik içinde seçimlere gireceğiz."
Kongrede aday olmayan MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan da, yaklaşık on yıldır MHP bayrağını yere düşürmeden görev yaptığını anlatarak, "Zonguldak'ın MHP kadrolarına ihtiyacı var. Bizden sonra göreve gelenler eksikliklerimizi tamamlayacaktır. Siyaset başkanlıktan ibaret değildir. Bugünden itibaren onların bir neferiyim" diye konuştu.
Ayan'ın yeniden aday olmadığı ve tek liste ile seçime gidilen kongrede Merkez İlçe Başkanlığı'na Orhan Korkmaz, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; Recep Kocabacak, Veysel Sivri, Bayram Arslan, Uğur Yalçın, İsmail Yılmaz, Enser Taşdelen, Yaşar Kayabaşı, Satılmış Öztürk, Aydın Mısırlı, Dursun Almalı, Osman Öz, Barış Hırabaş, Murat Altunkaya, Metin Özbay, Selahattin Öztürk, Sadettin Yıldız, Osman Babayiğit ve İbrahim Kandemir seçildi.