Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen “Geleceğin Şekillenmesinde Gençliğin Rolü” konulu söyleşiye katılan eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın yumurta atılmak suretiyle protesto edilmesini kınayarak, “Bu Üniversitenin kuruluşunda ve gelişiminde büyük katkıları olan Sayın Köksal Toptan, bunu hak etmemiştir. “ dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslar arası İşbirliği ve Diyalog Öğrenci Topluluğu’nca düzenlenen söyleşide konuşan Köksal Toptan’ın bir öğrenci tarafından yumurta atılmak suretiyle protesto edilmesine üzüldüğünü belirten Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, açıklamasında şöyle dedi:
“Sonradan ismi Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilen Karaelmas Üniversitesi, 1992 yılında Sayın Milletvekilimiz ve eski TBMM Başkanımız Köksal Toptan’ın Milli Eğitim Bakanı olarak görev yaptığı dönemde kurulmuştur. Sayın Bakanımızın, Üniversite’nin kurulmasında birinci derecede katkısının olduğunu, o dönemdeki süreci takip eden herkes çok iyi hatırlayacaktır. Kaldı ki, Sayın Milletvekilimiz, bununla da yetinmemiş, Karaelmas Üniversitesi’nin gelişimine ve bugünlerine gelişine de büyük katkılarda bulunmuştur. İlimizin gelişimine olduğu kadar, ilimizdeki Üniversite’nin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmuş değerli bir devlet adamı, sadece bir öğrencinin bireysel tepkisiyle de olsa, protesto edilmeyi hak etmemektedir. 
Tepkimiz ve üzüntümüz de bundan kaynaklanmaktadır. 
Protesto eden öğrencinin  bu gerçeği sonradan da olsa  anlamış olacağını ümit ederek, demokratik tepkilerin daha bilinçli ve daha ölçülü olarak gösterilmesinin, demokrasi kültürünün gelişmesine de büyük katkıları olacağını hatırlatmak istiyorum. Saygılarımla.”